Naisten lippupallon SM -sarja jatkui 21.12.2019 järjestetyllä Christmas Bowl -turnauksella Haminassa. Turnausta isännöi Kotka Eagles ja Wolvojen lisäksi mukana oli Mikkeli Bouncers.

Ensimmäisessä ottelussa Helsinkiläiset voittivat Kotkalaiset numeroin 31-55. Pelin kenties hienoimmasta pistesuorituksesta vastasi kuitenkin Eaglesin Laura Karhu, joka pyyhkäisi silmille valuneen tonttulakin päästään juuri ennen kuin nappasi kiinni Essi Söderholmin pitkän heiton! Toisena otteluna pelattiin Wolverines vastaan Bouncers ja tällä kertaa Wolverines sai kaipaamansa revanssin kovasta mikkeliläisjoukkueesta. Helsinkiläisten puolustus sai pelinsä sujumaan ja ottelu päättyi 39-19 Wolvoille.

 

 

Parhaaksi pelaajaksi Wolverines -riveistä valittu Jasmin LindQvist kommentoi joukkueensa pelaamista:

”Hyökkäyksessä oltiin alkuun vähän ihmeissämme Kotkan puolustuksen kanssa, mutta aika pian keksittiin, mitkä pelit toimii. Suoritusvarmuus oli melko hyvä, vaikka muutamia mustia hetkiä tulikin pelikutsujen ja suoritusten osalta – molempia joukkueita vastaan. Tehtiin kuitenkin paljon pisteitä ja meidän vahvuus oli erityisesti vastuun jakautuminen tasaisesti kaikille. Iso asia on tietenkin myös kokenut ja taitava pelinrakentaja. Puolustuksen hyvät suoritukset antoivat hyökkäykselle myös mahdollisuuden pelata melko vapautuneesti.”

Kolmannessa ottelussa Bouncers voitti Eaglesin lukemin 13-53. Wolverines matkasi kotiin siis neljän sarjapisteen kanssa, Bouncers vei mukanaan kaksi pistettä ja Eagles yhden. Sarjataulukossa Bouncers pitää edelleen ykkössijaa ja Wolverines on toisena. Kolmantena on ensimmäistä turnausta dominoinut Oulu Northern Lights, neljäntenä Kouvola Indians ja viidentenä Kotka Eagles. Wolverines päävalmentaja Iiro Laatio oli kaikin puolin tyytyväinen:

”Turnaus meni kaikin puolin hyvin. Startti oli aikainen ja ihmisiä vähän nukutti, mutta päästiin kuitenkin ajoissa paikalle. Oltiin valmistauduttu hyvin ja katsottu asioita läpi vähän tarkemmin. Yksi harmittava loukkaantuminen tuli, mutta sekin saatiin paikattua. Pelattiin puolustuksena kokonaisuudessaan hyvin ja oli myös loistavia yksilösuorituksia. Loistava turnaus!”

Haminan kuplahalli oli viileä, mutta turnaus kokonaisuudessaan oli jouluisen lämminhenkinen. Turnauksessa oli tälläkin kertaa mukana vain kolme joukkuetta ja olisi hienoa, jos lajia saataisiin kehitettyä siten, että uusia joukkeita saataisiin mukaan. Naisten turnauksen jälkeen Haminassa pelattiin jouluhengessä vielä muutama miesten peli. Niiden lopputuloksista kenelläkään kuitenkaan tuskin on varmaa tietoa. Seuraava hallisarjan SM –turnaus pelataan Kouvolassa 1.2.2020.