Koronavirusepidemia on vaikuttanut meidän kaikkien arkeen, ja myös Wolverines Ladiesin lajitreenit ovat olleet tauolla jo useamman viikon. Vaikka tällä hetkellä tärkeintä on poikkeustilasta selviäminen, elätellään ahmalaumassa toiveita jefukentille palaamisesta.

Valmistautuminen on jatkunut uusin menetelmin – alkukauden treeneistä on saatu laadukasta videomateriaalia niin maan tasalta kuin ilmasta kuvattuna, ja sitä on hyödynnetty etätapaamisissa. Lisäksi on jaettu treenivinkkejä, ohjattu virtuaalisesti kotijumppaa ja osallistuttu ravitsemusluennolle. Joukkue jatkaa yhteisöllisesti eteenpäin, vaikka fyysiset kohtaamiset ovat jääneet pois.

Ensimmäiset Vaahteraliiga- ja 1-divisioonapelit oli määrä pelata toukokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta jo nyt on selvää, että kauden aloitus siirtyy. Lajiliitossa seurataan tilanteen kehittymistä, ja jefukauden 2020 kohtaloa tarkastellaan kevään edetessä. Wolverines Ladiesin kauden olisi määrä huipentua Transatlantic Trophy II -turnaukseen New Yorkissa. Turnausjärjestelyt ovat edelleen käynnissä, ja katseet pidetään toiveikkaana syyskuussa. Women’s Gridiron Foundation on kutsunut turnaukseen Wolverinesin lisäksi joukkueita USA:sta, Meksikosta ja Ruotsista. Miten tähän tultiin?

 

Kansainvälistä yhteistyötä

Vuonna 2017, ennen Wolverinesin ensimmäisen Vaahteraliigakauden alkua, Birmingham Lions saapui Helsinkiin harjoitusotteluun. Helmikuinen lauantai-aamu ei välttämättä jäänyt historiankirjoihin pelillisenä menestyksenä, mutta se oli startti joukkueen kansainväliselle toiminnalle. Reilu vuosi myöhemmin Wolverines sai kutsun Birmingham Lionsin järjestämään Transatlantic Trophy -turnaukseen. Syyskuussa 2018 Wolverines matkasi Britanniaan, ja kohtasi Birminghamin yliopiston kentällä New York Sharksin sekä jo tutuksi tulleen Lionsin. Ensimmäinen ottelu jenkkijoukkuetta vastaan kampuksen iltavaloissa oli mieleenpainuva kokemus. Vaikka tuloksena oli tappio, vallitsi joukkueessa uskomaton taistelutahto, ja suomalaiset jäivät varmasti voittajajoukkueen mieleen huikeilla suorituksillaan. Seuraavana päivänä, alle 24 tuntia edellisen ottelun päättymisestä, Wolverines kohtasi isäntäjoukkue Birmingham Lionsin. Edellisestä kohtaamisesta oli ahmalaumalle jäänyt suuri näyttämisen halu, ja ottelu olikin täysin Wolverinesin käsissä. Turnauksesta kotiintuomisena oli hopeasija sekä lukemattomia unohtumattomia muistoja kentältä ja sen ulkopuolelta.

Wolverines Ladies Birminghamissa, Iso-Britanniassa 2018

Transatlantic Trophy II – Kohti New Yorkia!

Jo Birminghamissa rakennettiin suunnitelmaa seuraavasta turnauksesta New Yorkissa vuonna 2020. Kesällä 2019 suunnitelmat alkoivat konkretisoitumaan, kun Yhdysvalloista saapui kutsu osallistua Transatlantic Trophy II -turnaukseen, joka tulisi olemaan edeltäjäänsä suurempi. Joukkueita turnaukseen osallistuu Wolverines mukaan laskettuna yhteensä kuusi: New York Wolves, Orlando Anarchy ja Washington Prodigy USA:sta, CBK Alliance Ruotsista sekä FXF Mexico. Matkajärjestelyt ja rahankeräys New Yorkin matkaan on aloitettu, ja alle puolen vuoden päässä odottavia kansainvälisiä kohtaamisia odotetaan malttamattomana.

Ensiksi on kuitenkin niin Suomessa kuin maailmalla selvittävä koronavirusepidemiasta, ja toivottavasti edessä on myös jefukausi Suomessa. Kunnioitetaan rajoituksia ja määräyksiä, pysytään kotona ja jatketaan töitä kohti kautta 2020!

Lue lisää turnauksen virallisilta verkkosivuilta ja ota tapahtuma seurantaan Facebookissa.