Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimuksen 26-vuotiaan linjamiehen Ville Valastin (195/114) kanssa. Wolverines-kasvatti Valasti osallistuu myös SM-sarjatasolla pelaavan U20-joukkueen valmennukseen.

Valasti pelasi ahmaperheessä vuodesta 2011 vuoteen 2014. Kun Wolverines pudottautui vapaaehtoisesti 1-divisioonaan kaudelle 2015, hän siirtyi Roostersiin urheilukoulun ajaksi. Tämän jälkeen Valasti suuntasi Yhdysvaltoihin Kalifornian Diablo Valley Collegeen, josta siirtyi vuoden päästä täydellä stipendillä Eastern Michiganin yliopistoon. Maajoukkueessakin Suomea edustanut Valasti lähetti viime kerran terveisiä ahmaperheelle reilu vuosi sitten, eli onkin jo korkea aika saada pieni tilannepäivitys.

”Viime vuonna tuli oltua taustajoukoissa meidän yliopiston joukkueessa. Omaan tonttiin kuului puolustuksen linjan apuvalmennus sekä filmin breikkaaminen valmentajille. Tuli nähtyä ihan uudenlainen ympäristö näin valmentajan näkökulmasta. Kotiin tultiin noin pari kuukautta sitten tilanteiden keskeltä. Sisko osti liput kahden päivän varoituksella ja koulun sain pakettiin etänä, nyt on psykologian sekä viestinnän kandin paperit taskussa. Tulevasta on nyt vaikea sanoa mitään muuta konkreettista kuin että päivä kerrallaan. Toivotaan että kausi tosiaan pelataan ja saadaan pidettyä porukka terveenä. Hienoa olla kyllä takaisin Suomessa ja päästä mukaan takaisin remmiin. Wolvoista ollaan joskus maailmalle lähdetty ja täällä on aina erityinen porukka minkä takia voi ja kannattaa tulla pelaamaan”, Valasti viestittää.

”Villen mukaantulo on mahtava juttu meille ja Suomen jefulle ylipäätään. Villen presenssi tulee varmasti näkymään pallon molemmin puolin syksyn peleissä. Kovin harva maailmalla kovaa jälkeä tehnyt pelaaja palaa Vaahteraliigaan. Villellä on optio GFL-joukkueeseensa siirtymiseen, mutta Saksan kausi näyttää tässä vaiheessa erittäin epätodennäköiseltä. Nyt vain koitamme keskittyä niihin asioihin mihin itse voimme vaikuttaa niiden pelaajien kanssa, jotka pystyvät tai haluavat tässä tilanteessa ylipäätään pelata”, toteaa Wolverinesin päävalmentaja Jan Vilkko.