“It’s redemption time!” – Will Young

Kaudella 2019 räjähtävyydellään sekä erinomaisella atleettisuudellaan ihastuttanut William ”Will” Young on solminut sopimuksen tämän vuoden yksinkertaisena sarjana pelattavalle liigakaudelle. SAJL on vastikään tiedottanut sarjojen käynnistyvän heinäkuussa – otteluohjelmat julkaistaan lähitulevaisuudessa.

“Olen erittäin innoissani paluusta Wolverines-perheeseen! Meillä on paljon todistettavaa, ei pelkästään itsellemme mutta myös muille liigassa. Enemmistö on varmasti samaa mieltä kanssani siitä, että viime kausi jätti kitkerän maun suuhun, enkä halua mitään enemmän kuin palauttaa meidän kunnian”, Will viestittää. Miten sitten kulunut talvi on mieheltä mennyt? “En puhu elefantista huoneessa, mutta suurimmilta osin fantastisesti! Kauden 2019 jälkeen heittäydyin uusiin kokemuksiin, kuten mallin töihin sekä näyttelemiseen, jotka ovat onnistuneet hyvin!”

Mitä Will sitten haluaisi tulevaisuudelta? “Viime kaudella tuntui, että tein juuri sen, mitä minulta odotettiin. Sain ketjut liikkumaan kun sitä tarvittiin, koppeja ja taklauksia… Tulevalla kaudella haluaisin tehdä sen, mutta vielä paremmin. Tehdä isoja pelejä, nostattaa joukkuehenkeä ja olla MVP-kandidaatti! Lajia on kuitenkin tarkoitus pelata ilon kautta – en siis aseta tarpeettomia paineita itselleni. Olen silti kilpailuhenkinen sydämestäni, joten puolustukset, olkaa valmiina!”

“Kaikista eniten odotan taisteluun lähtemistä muiden palaavien Wolverines-pelaajien kanssa – kaikkien niiden kanssa, jotka ovat mukana matkassa tällä kaudella. Viime kausi oli mitä oli, mutta he, jotka tekivät päätöksen palata, ovat todellisia wolverineseja! Vain sillä on väliä. He jotka ovat palanneet, ymmärtävät, ettei kyse ole vain muutamasta pelistä, jonka jälkeen kausi on ohi, vaan nyt on mahdollisuus palauttaa kunniamme ja juuri sen me teemmekin!

Koska kausi on lyhyempi, joukkueet tulevat olemaan erittäin kiivaita eivätkä anna armoa. Tilaa ei ole virheille eikä heikkoudelle. Mielestäni kyse on kuin pudotuspeleistä – voita tai mene kotiin! Jos rosterissa on pelaaja, joka luulee, että lyhyemmällä kaudella ei ole niin väliä ja pelit voi vain kävellä läpi, hän on auttamattoman väärässä. Toivon, että tuo asenne ei näy missään vaiheessa! Se on tarttuva mentaliteetti, joka tuhoaa helposti kaiken, mitä yritämme tavoitella. Pelaat voittaaksesi – ei yhtään sen enempää tai vähempää!”

Viime kaudella Williin tutustunut Kari Leivoja on tyytyväinen signaukseen. “Will tuntee jo valmiiksi joukkueen. Hän on hyvä persoona ja täydentää joukkuetta loistavasti eli on hyvä joukkuepelaaja. Hän on monipuolinen, pystyy pelaamaan hyökkäyksen kaikkia taitopelipaikkoja sekä erikoisjoukkueita! Atleettinen, helposti valmennettava yksilö. Kyllähän viime kauden tulokset kertoo millainen hän on!”

Myös Wolverinesin RB:t ottavat Willin mielellään takaisin. ”Pelitaitojensa ja atleettisuutensa lisäksi Will tuo joukkueeseen loistavaa asennetta. Hänen kohdallaan voi osuvasti puhua esimerkillä johtamisesta. Suoritustaso ei heittele vaikeissakaan paikoissa ja tekemisestä huokuu ammattilaisen meininki”, Johannes Siirilä kuvaa joukkuekaveriaan.

”Viime kausi jätti paljon nälkää niin henkilökohtaisella kuin joukkueenkin tasolla. Nyt ei auta kuin treenata kovaa ja olla valmiina sitä hetkeä varten, kun pelit joskus alkavat”, Siirilä toteaa. Wasa Dogsissa jenkkifutisuransa aloittanut ja nyt toista kautta Wolverinesissa pelaava Siirilä näkee omina vahvuuksinaan monipuoliset urheilulliset ominaisuutensa sekä kylmähermoisen luonteensa. Urheilutaustaa Siirilältä löytyy muun muassa ”sen eurooppalaisemman jalkapallon, yleisurheilun sekä sotilasmoniottelun parista.”

Sebastian Lugora odottaa ”innolla, että Will palaa takaisin Wolvoihin.” Lugora toteaa, että Will on opettanut hänelle paljon ja on myös hyvä lisäys joukkueeseen. Kilpailuhenkiseksi, itsevarmaksi ja energiseksi itseään kuvaileva Lugora on harrastanut jenkkifutista noin kahdeksan vuotta. Tuleva kausi on miehissä toinen, eikä odotukset ole sen kummempia kuin Vaahteramalja. Kaudelta Lugora toivoo ennen kaikkea sen alkua, mutta myös reippaasti peliaikaa ja pääsyä listoille.

Toista kauttaan Wolverinessa tällä kaudella pelaa myös Joonatan El Ouacef. Hän kokee Lugoran tapaan oppineensa viime kesänä Williltä paljon. ”Ihan mieletön juttu että Will palaa takaisin Helsinkiin! Odotan innolla että pääsen oppiin lisää”, El Ouacef toteaa. ”Tulin Willin kanssa hyvin juttuun ja hän oli kyllä täydellinen joukkuekaveri. Kannusti mua onnistumaan ja samalla osasi vaatia enemmän, jos en täyttänyt odotuksia.”

El Ouacef aloitti jenkkifutisuransa vuonna 2016 Malmi Blazessa, josta siirtyi East City Giantsiin ja siitä edelleen Wolverinesiin parin kauden jälkeen. All around backiksi itseään kuvaava El Ouacef tykkää ”juosta laidoista, tacklejen välistä ja ottaa palloa kiinni sekä päästä down hill mahdollisimman nopeasti.” Tulevalla kaudella hänen tavoitteenansa on päästä jakamaan pallonkantoa tasaisemmin Willin kanssa ja saada omiakin statseja. Lugoran tapaan hän odottaa joukkueelle Vaahteramaljaa – ”mielestäni ei pitäisi laittaa tavoitteita alemmas. Tuntuu siltä, että meille on hyvä pakka tulossa kasaan pelaajista ja valmentajista. Nyt vain ensin voittamaan yhdet treenit kerrallaan ja siitä yksi peli kerrallaan! Nähdään Brakulla!”

Kesäkuun alussa on mahdollisuus päästä osallistumaan Helsinki Wolverinesin vapaisiin harjoituksiin! Divaripelaajat ja U20-juniorit toivotetaan tervetulleiksi 1.-16.6. Treenit ovat maanantaisin klo 17-19 sekä tiistaisin ja torstaisin 19:30-21:30. Ilmoittaudu tai kysy lisää coach@helsinkiwolverines.com

Kauden 2019 tiedote Willin signauksesta luettavissa täältä.