Muiden joukkueiden tapaan myös Wolverines Ladies on koronatauon jälkeen päässyt palaamaan harjoituskentälle. Kuten aikaisempina vuosina, ahmanaiset pelaavat sekä naisten Vaahteraliigassa, että 1 -divisioonassa. Pelaajia ei tauon jälkeen tarvinnut houkutella takaisin, eikä joukkuetta kasata uudelleen, vaan harjoittelu jatkui pienellä sopeuttamisella siitä, mihin maaliskuussa jäätiin.

Naisten Vaahteraliigan mestaruus ratkotaan tänä vuonna neljän joukkueen kesken ja runkosarja pelataan yksinkertaisena. 1 -divisioonassa pelataan hieman lyhennetty yksinkertainen sarja, eivätkä kaikki joukkueet ehdi edes kohtaamaan toisiaan runkosarjan aikana.

Wolverines Ladiesin valmennus ja pelaajat ovat yhdessä valinneet kaudelle 2020 kapteenit. Keitä he ovat ja minkälaisia ajatuksia heillä on tulevasta kaudesta?

 

Wolverines Ladies kapteenit 2020

 

 Kiira Kesä-Heino, #13

Kuinka mones jefukausi on alkamassa?

Kolmas.

Mitä pelipaikkaa pelaat tällä hetkellä ja onko muuta pelipaikkahistoriaa?

Ekalla kaudella etsin itseäni laitahyökkääjänä, mutta löysin itseni keskushyökkääjänä. Sitä tahdon tehdä hamaan tulevaisuuteen!

Miten aloitit amerikkalaisen jalkapallon?

Työpaikalla, josta oli jo aikaisemmin (ja on sen jälkeenkin) rekrytty pelaajia, sanottiin, että tää voisi sopia mulle. Joten miksi ei? Vuodeksi poikkesin välillä äitiyshommiin, mutta nyt ollaan takaisin radalla.

 

Tytti Kuusinen, #34

Kuinka mones jefukausi on alkamassa?

Kahdeksas kausi.

Mitä pelipaikkaa pelaat tällä hetkellä ja onko muuta pelipaikkahistoriaa?

Keskushyökkääjä. Historiaa löytyy myös potkaisijana sekä puolustuksen puolelta tukimiehenä ja endinä.

Miten aloitit amerikkalaisen jalkapallon ja miten päädyit Wolvoihin?

Seinäjoelle opiskelujen perässä muutettuani löysin itseni amerikkalaisen jalkapallon kokeilutreeneistä ja rakkaus lajiin syttyi ensi kokeilusta. Pelasin Seinäjoki Crocodilesissa viisi vuotta ja Wolverinesiin päädyin vuoden 2018 syksyllä, kun valmistuttuani muutin pääkaupunkiseudulle työn perässä.

 

Heta Rantanen, #39

Kuinka mones jefukausi on alkamassa?

Kuudes.

Mitä pelipaikkaa pelaat tällä hetkellä ja onko muuta pelipaikkahistoriaa?

DB.

Miten aloitit amerikkalaisen jalkapallon ja miten päädyit Wolvoihin?

Golden Spirit Demonsin kokeilutreenien kautta päädyin pelaamaan. Joukkueiden yhdistymisen myötä Wolvoihin.

 

Erika Nylund, #72

Kuinka mones jefukausi on alkamassa?

Kolmas.

Mitä pelipaikkaa pelaat tällä hetkellä ja onko muuta pelipaikkahistoriaa?

Linjassa mennään, enimmäkseen DT ja välillä myös hyökkäyksen linjassa, C tai G.

Miten aloitit amerikkalaisen jalkapallon ja miten päädyit Wolvoihin?

Ystäväni Anna-Kaisa on kova myymään ja kauppasi mulle tästä harrastuksen. Hetki kesti, ett lähdin kokeilemaan, mutta joukkuetta ei sitten tarvinnut sen ihmeemmin miettiä. Onneksi annetut lupaukset oli katteellisia, ihana porukka!

 

Anna-Kaisa Saarenpää, #77

Kuinka mones jefukausi on alkamassa?

Alkamassa on kuudes kausi.

Mitä pelipaikkaa pelaat tällä hetkellä ja onko muuta pelipaikkahistoriaa?

OL/DL ja aina ollut vain lihalinjassa <3.

Miten aloitit amerikkalaisen jalkapallon ja miten päädyit Wolvoihin?

Kävin ensimmäisen kerran Tampere Saintsin lippupallotreeneissä vuonna 2007, mutta olin pettynyt, kun ymmärsin, ettei minkään tasoista kontaktia sallittu. Se innostus lopahti toisten treenien jälkeen ja muutin samana vuonna ulkomaille. Myöhemmin korviini kantautui, että naiset saa pelata jo ihan kunnon jenkkifutista joten päätin, että palattuani haen ehdottomasti johonkin joukkueeseen. En tuntenut/tiennyt ketään palaajaa Helsingissä ja puhtaasti internetin ihmeellisen maailman perusteella joukkueeksi valikoitui GS Demons ja sen jälkeen luonnollisesti Wolverines.

Anu Ruotsalainen, #85

Kuinka mones jefukausi on alkamassa?

Kahdeksas.

Mitä pelipaikkaa pelaat tällä hetkellä ja onko muuta pelipaikkahistoriaa?

No tuota.. Aloitin puhtaasti keskushyökkääjän paikalta, mutta parin vuoden jälkeen pelasin samaan aikaan myös puolustuksessa ulompana tukimiehenä. Parin loukkaantumisen jälkeen päätin jättää keskushyökkääjän hommat toistaiseksi ja siirryin täysipainoisesti puolustukseen ja kulmapuolustajaksi. Veri veti kuitenkin takaisin lähemmäs kentän keskustaa ja kolinaa, joten tällä kaudella pelaan tukimiehenä ja strong/weak safetyna.

Miten aloitit amerikkalaisen jalkapallon ja miten päädyit Wolvoihin?

ECG:ssä pelannut kaveri pakotti kokeilutreeneihin syksyllä 2012. En tiennyt lajista mitään, enkä tuntenut ketään. Kuvittelin, ettei laji sovi näin pienikokoiselle tyypille. ECG teki yhteistyötä Demonsin kanssa, joten päädyin niiden kokeilupäivään. Totesin hyvin nopeasti, että kontakti yhdistettynä täysiä -> tauko – tyyppiseen tekemiseen sopi mulle loistavasti. Sille tielle jäin ja joukkueiden yhdistymisen myötä jatkoin Wolvoissa.

 

Tuleva kausi

Kysyimme kapteeneilta myös heidän ajatuksiaan tulevasta kaudesta sekä Wolverines Ladiesin vahvuuksista ja haasteista tänä vuonna.

 

Poikkeuksellinen offseason

”Ylivoimainen jännä on kaikilla joukkueilla pitkä tauko yhteisistä treeneistä. Tämän vuoksi perusasioihin keskittyminen on nyt ytimessä” toteaa Kesä-Heino ja samoilla linjoilla ovat myös muut kapteenit – lyhyt valmistautumisaika asettaa haasteensa joukkueen ja pelien yhteennivoutumiseen.  Uusilla pelaajilla on ollut normaalia vähemmän aikaa kypsytellä osaamistaan, mutta toisaalta kahden sarjatason pelaaminen varmistaa sen, että jokaiselle on paikka kentällä ja tilaisuus päästä tositoimiin. ” On hienoa että rookiet pääsevät saamaan pelikokemusta vielä tänä vuonna. Ehkäpä näemme taas uusia kasvutarinoita divarista liigaan?” pohtii Kuusinen.

 

Poikkeuksellinen kausi

Kausi tulee olemaan siis tiivis, eikä lepoviikkoja juuri jää väliin. Rantanen muistuttaa, että nyt on erityisen tärkeää antaa kaikkensa kauden ensimmäisestä downista alkaen. Kapteenit ovat kuitenkin iloisia, että pelit saadaan lopulta käyntiin. ”Lyhyempi valmistautumisaika saattaa haastaa koneen käynnistymisessä, mutta täysi luotto meidän pelaajiin ja valmennukseen, että päästään kyllä vauhtiin joko heti tai sitten melkein heti. :D” kiteyttää Nylund.  Anna-Kaisa ”rakkaalla lapsella on monta nimeä” Saarenpää on löytänyt kauden lyhyydestä hyvääkin; Kerrankin kesään on pystynyt mahduttamaan myös muuta elämää.

 

Ahmanaisten vahvuudet

Wolverines Ladiesin vahvuuksista kysyttäessä kapteenit nostavat esiin mm. pelaajien ja valmennuksen motivaation ja sitoutuneisuuden, yhdistelmän kokemusta ja tuoreutta sekä laadukkaat treenit, jotka mahdollistuvat, kun ringissä on paljon pelaajia.

”Kahden sarjatason järjestelmässä on paljon hyviä puolia, mutta myös haasteita. Ehdottomasti yksi positiivisista asioista on kuitenkin se, että pystymme treenaamaan täysillä kentällisillä hyökkäys vs. puolustus. On kehittymisen kannalta äärimmäisen tärkeää, että treeneissä on mahdollista treenata kokonaisuuksia.” toteaa Ruotsalainen.

Saarenpää ja Rantanen kiittävät laajaa pelaajamateriaalia ja kokeneempien pelaajien roolia. ”Joukkueen suurimmat vahvuudet ovat asenteen lisäksi materiaalin ja taitojen laajuudessa ja laadussa.” Saarenpää kommentoi ja Rantanen jatkaa: ”Kokeneet pelaajat osaavat itsekin analysoida omaa tekemistään ja toisaalta myös kokonaisuutta, valmentajat eivät kuitenkaan koskaan voi nähdä kaikkea. Silloin on parempi valmius reagoida, jos tulee vastaan jotain, mitä ei osattu odottaa. ”

Pelaajien ja valmennuksen motivaatio ja sitoutuneisuus oli monen kapteenin listalla: ”Koen että meidän pelaajien sitoutuminen ja motivaatio tekemiseen on edelleen huikean hyvällä tasolla, joka on joukkueen suurin vahvuus.” pohtii Kuusinen. Nylund lisää, että ” Vahvuutena on myös pitkällä tähtäimellä töitä tekevä valmennus, jolla on näkemystä tulevaisuudesta ja hyvä ote.  Meillä on aidot arvot ja filosofia, joiden pohjalta tätä tehdään. Se tuo pelaajalle tiettyä turvaa ja luottoa ja mahdollisuuden pistää omaa parastaan ja sitä kautta myös kehittyä.”

 

Naisten Vaahteraliiga käynnistyy mestaruutta puolustavan Wolverines Ladiesin osalta 25.7.2020 klo 15:30, kun sarjanousija West Coast Phoenix matkaa Helsinkiin Brahenkentälle.

Ladies Blue aloittaa 1 -divisioonan urakkansa 26.7.2020 Hämeenlinnassa. Vastassa on Hämeenlinna Tigers – entisen Hämeenlinna Huskiesin pohjalta rakennettu joukkue, joka tälle kaudelle on yhdistänyt voimansa Hyvinkääläisjoukkue Falconsin kanssa.

Jefukesä voi alkaa!