Wolverines on solminut sopimuksen dual-threat pelinrakentaja Jacob Wrightin kanssa. Pian 24 vuotta täyttävä Wright (183/91) saapuu Suomeen Averettin yliopistosta. Wrightin oli määrä pelata kaudella 2020 Saksan pääsarjassa (GFL1) Allgäu Cometsin pelinrakentajana, mutta suunnitelmat peruuntuivat monen muun tapaan koronan vuoksi. ”Olen erittäin innoissani, että pääsen näkemään Suomen ja ihmiset siellä! En ole koskaan aikaisemmin ollut Euroopassa tai ulkomailla, joten olen innoissani jo siitä, että pääsen näkemään maailmaa”, mies kertoo.

Wright aloitti yliopistonsa Maryvillessa, Tennesseessa ja Averettiin siirryttyään rikkoi pian useampia koulun ennätyksiä. Averettin urallaan hän kerrytti 20 pelatun ottelun (15–5) aikana tilastoihin yli 3500 jaardin verran heittoja, jotka johtivat 36 touchdowniin. Heittojen onnistumisprosentti Wrightillä on uran ajalta 60 % ja syötönkatkot jäivät kahden vuoden aikana vain seitsemään. Hän juoksi itse reilun 850 jaardia, joista kertyi yhteensä 13 touchdownia. Wright nimettiin neljään otteeseen USA South hyökkäyksen viikon pelaajaksi sekä valittiin kahdesti USA South All-Conference First Teamin kokoonpanoon. Viimeisenä vuonna hänet palkittiin myös Averett Athletics Night of Champions -seremoniassa vuoden Senior Male Athleteksi.

Averettin yliopisto onkin varmasti monelle suomalaiselle tuttu muun muassa Liikuntakeskus Pajulahden kanssa tekemästään yhteistyöstä. Averett Cougarsin joukoissa on pelannut useampi suomalaisjenkkifutari – jo pelkästään entisistä Wolverines-pelaajista Matti Vaininen ja Anssi Nevalainen.

Marraskuussa julkistettu sopimus Ryan Samplen kanssa on purettu. Syinä pelinrakentajan vaihtumiselle ovat pelaajan huoli koronatilanteesta sekä työmahdollisuudet kotimaassa.

Tiesimme, että koronatilanne voi johtaa tällaiseen tilanteeseen, mutta olemme erittäin innoissamme saadessamme Jacobin joukkueeseen! Hän on todellinen pelintekijä saadessaan pallon käsiinsä. Hän on nopea ja harvemmin menettää pallon. Hän sopii hyvin hyökkäykseemme – tällaisen pelaajan löytäminen näin myöhässä on haastavaa. Hän on enemmän kuin kyvykäs auttamaan meidät Vaahteramaljan voittoon”, päävalmentaja Michael Mattingly iloitsee.

Allgäu Cometsin uutisessa kerrottiin Wrightin aikaisemman päävalmentajan, Clive Allenin, kehuneen miehen sitoutumista sekä osumatarkkuutta, mutta myös halukkuutta edetä viimeiset jaardit seuraaviin ensimmäisiin yrityksiin. Heitto- ja juoksukyvyn lisäksi Allen ylisti Wrightin loistavaa peliälyä. Vaikka Saksan pelikokemusta ei lopulta kertynytkään, kertoo Wright kokeneensa paljon monia muita asioita amerikkalaisen jalkapallon ulkopuolelta. ”Elämä on ollut hyvää collegen jälkeen. Olen toiminut personal trainerina ja valmentanut kotikaupunkini lukiossa”, hän lisää.

Wrightin kotiosavaltiossa, Floridassa, ei ole ollut joihinkin muihin osavaltioihin verrattuna kovinkaan voimakkaita sulkutoimenpiteitä. ”Pääsin kokemaan monia päiviä rannalla ja urheilemaan päivät pitkät, kun ei ollut oikein muutakaan tekemistä”, hän kertoo.

Hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja pitää uutta pelinrakentajaa sopivana lisänä Wolverinesiin. ”Hyvät fiilikset. Nyt on sellainen pelinrakentaja, mistä minä henkilökohtaisesti tykkään ja epäilen, että hän sopii meidän joukkueeseen hyvin. Jacob on hyvin liikkuva ja heittävä kundi”, hän hehkuttaa. Leivoja kertoo Wrightin kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta miehen olevan supliikki, ulospäinsuuntautunut kaveri, joka on tottunut toimimaan monenlaisissa hyökkäyksissä. ”Joskus Wrightilla on ollut kolmekin running backia, sitten toisella kertaa on ollut vain rissuja eikä running backeja ollenkaan”, hän kertoo.

Wrightilla itsellään on kunnianhimoiset suunnitelmat tulevaisuudelle. ”Haluan saavuttaa kaiken Vaahteraliigassa. En halua hävitä yhtäkään peliä, haluan olla paras mahdollinen pelaaja kentällä jokaisessa pelissä, ja paras joukkuekaveri muulle joukkueelle joka ikinen päivä”, hän sanoo. ”Näin, että Wolverinesin mestaruus jäi viime kaudella vain yhden voiton päähän. Se motivoi minua viemään joukkueen mestaruuteen asti tulevalla kaudella!”

Ahmaperheelle Wright lähettää terveiset: ”En malta odottaa, että pääsen tapaamaan teidät kaikki. Tulen antamaan Helsingille kaikkeni, jotta saamme parhaimmat voiton juhlistukset aikaan pelien päätteeksi”, hän päättää. Toivotaan, että pandemiatilanne antaa faneillemme mahdollisuuden päästä tuulettamaan onnistumisia katsomoon tulevana kesänä.

Katso Wrightin highlighteja tästä ja tutustu Averettin kauden 2019 season preview -videoon tästä.