Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimuksen 24-vuotiaan Joseph Kordusin kanssa kaudelle 2022. Yhdysvaltalaistukimies vahvistaa joukkueen puolustusta ja on virallisesti ensimmäinen joukkueen yhdysvaltalaiskiintiöön kuuluvista kansainvälisistä pelaajista kauden 2022 kokoonpanossa. Josephilla on takana erinomainen ura, joka jakautuu University of South Dakotan (NCAA D1) vuosiin 2017–2018 sekä Minnesota Duluthin (NCAA D2) vuosiin 2019–2021. Tänä aikana hän pelasi yhteensä 46 ottelua.

South Dakotan aikoina Kordus vietti aikaa myös keskimmäisenä tukimiehenä ja nousi ensimmäistä kautta pelaavista yhdeksi avainpelaajaksi. Peliaikaa riitti runsaasti myös South Dakotassa vietetyn toisen pelikauden aikana. Duluthin siirron myötä hänet palkittiin kahdesti All NSIC Conference -pelaajana kausina 2019 sekä 2021. Kausi 2020 peruttiin koronapandemian vuoksi. Kordus vaikutti ensisijaisesti ulompana tukimiehenä ja päätypuolustajana Bulldogseissa.

Joukkue on mielissään Josephin kaltaisesta pelaajasta riveissään ja päävalmentaja Michael Mattingly on erittäin innoissaan saadessaan lisätä Kordusin kaltaisen kovan tekijän puolustukseen. Mattingly kommentoi sopimusta seuraavasti: ”Josephin kaltaisen pelaajan saaminen joukkueeseen on iso juttu meille. Hänen kykynsä pelata boksissa, nickelinä tai jopa päätypuolustajana on erittäin tärkeä. Hänen monipuolisuutensa loisti kuitenkin kirkkaimmin. Hän on kovapäinen tyyppi ja pelannut kovimmissa ja fyysisimmissä konferensseissa Yhdysvaltojen puolella. Hän tulee tekemään pelejä kaikilla puolin kenttää.

Joseph vastasi muutamaan kysymykseen liittyen hänen tulevaan kauteensa Suomessa sekä Wolverinesin riveissä.

Listasit NFL Draft Diamonsille vuonna 2020 parhaimpina ominaisuuksinasi tarmosi, keskittymiskykysi sekä heltymättömän pyrkimyksesi olla paras mahdollinen pelaaja. Tuotko nämä vahvuudet mukanasi myös Wolverinesiin?

  • En voi verrata itseäni kehenkään muuhun pelaajaan, voin ainoastaan verrata itseäni siihen, mitä olin päivää ennen ja pyrkiä kasvamaan ja kehittymään taidoissani joka päivä. Jatkuvasti kehittymällä voin myös motivoida ympärilläni olevia ihmisiä, joten tuon myös joukkuekavereideni parhaita puolia esiin.

Mitä odotat Suomelta maana sekä Vaahteraliigalta?

  • En rehellisesti sanoen osaa sanoa, mitä odottaa Suomeen laskeuduttuani, mutta olen innoissani päästessäni kokemaan paikallista kulttuuria ja tapaamaan kaikkia mahdollisia ihmisiä. Vaahteraliigalta odotan kilpailukykyistä jenkkifutista, joka tuo esiin parhaat puoleni pelaajana ja täten tekevät koko kaudesta hauskan ja innostavan.

Mitä tavoitteita sinulla on tulevalle kaudelle?

  • Tavoitteeni kaudelle ovat yksinkertaisesti mahdollisimman monen pelin sekä mestaruuden voittaminen. Nautin voittamisesta enemmän kuin mistään muusta, joten ainoa tavoitteeni on voittaa.

Terveisiä jenkkifutisyhteisölle Suomessa?

  • Ei erityisempiä. En malta odottaa, että pääsen paikalle, laittamaan varusteet päälle, laittamaan töpinäksi ja näkemään, minkälaista jenkkifutis on maapallon toisella puolella.

 


 

New addition to Wolverines defense

The Helsinki Wolverines have signed a player contract with 24-year-old Joseph Kordus for the 2022 season. The USA LB will bolster the team’s defense and officially be the team’s first import player using the US quota. Joseph had an excellent career splitting time between the University of South Dakota (NCAA D1) from 2017-2018 and the University of Minnesota Duluth (NCAA D2) from 2019-2021 playing in a total of 46 games.

While at South Dakota, Kordus saw time as a Middle Linebacker and was one of the few impact first year players during his first season to see playing time and he had continued success in his second season there. After transferring to Duluth, he was a two time All NSIC Conference player during the 2019 and 2021 seasons after the cancellation of the 2020 season due to Covid-19. He was primarily used as a Outside linebacker and edge rusher for the Bulldogs.

The team is very pleased to sign a player like Joseph and coach Mattingly is very excited to add a tough piece to the defense. Mattingly said the following “Being able to have a player like Joseph is huge for us. His ability to play in the box, as a nickel or even as an edge rusher is very important. His versatility was the thing that stood out the most. He is a tough nose kid who has played in some of the toughest and most physical conferences in the states and he will make plays all over the field.

Joseph answered some questions about his upcoming season in Finland and with the Wolverines…

You told NFL Draft Diamonds in 2020 that your best qualities are your drive and focus and relentless pursuit to be the best player you can be. Is this what you’ll bring to the table in Wolverines as well?

  • 100% what I will bring to the table… I can’t compare myself to any other player, I only can compare myself to the player I was the day before and try to grow and improve in my craft everyday. And by constantly trying to improve, I can be a motivation to those around me so I bring the best out in my teammates as well.

What are you expecting of Finland as a country and Maple League?

  • I honestly don’t know what to expect when I land in Finland but I’m very excited to experience the culture and meet as many people as possible… In regards to the Maple League I’m expecting some competitive football that will bring the best out of me as a player and make for a very fun and exciting season.

What are your goals for the upcoming season?

  • My goals for the season are to simply win as many games as possible and win a championship. I enjoy winning more than anything else so that’s my only goal is to win.

Anything you’d like to tell the football community in Finland?

  • Nothing specifically, I just can’t wait to get over there and put some pads on and get it cracking and see what football is all about on the opposite side of the world.