Vuoden vaihtuminen on usein uudistumisen aikaa. Wolverines-toimitus istui alas debyyttikauttaan tekevän päävalmentaja Pekka Lamminsalon kanssa ja keskusteli Wolverinesin tulevaisuuden suunnasta.

Kerro vähän itsestäsi ja taustastasi

Tuleva kausi on 20. kauteni Helsinki Wolverinesin riveissä. Aloitin oman polkuni Wolvojen junioreissa ja siitä eteenpäin olen pelannut sekä seuran kehitysjoukkueessa että viimeiset pelivuoteni edustusjoukkueessa. Peliuran jälkeen olen toiminut päävalmentajana Aalto Predatorsissa, Helsinki Wolverinesin naisten joukkueessa sekä U19-maajoukkueessa. Ohessa olen toiminut myös hyökkäyksen koordinaattorina ja pelinrakentajavalmentajana.

Mihin suuntaan olet suunnittellut vieväsi joukkuetta tulevaisuudessa?

Tavoite ei ole voittaa mestaruutta hinnalla millä hyvänsä. Tavoitteena on rakentaa joukkue sellaiseen asemaan, jossa pystymme olemaan pitkäjänteisesti kilpailullisia ja pitkässä juoksussa voittamaan useita mestaruuksia. Jotta tuohon tavoitteeseen pääsemme, tulee mielestäni joukkueelle rakentaa kestävä paikallinen pelaajapohja. Lisäksi tulee päätöksenteon olla pitkäjänteiseen tekemiseen pohjautuvaa, eikä yksittäiseen kauteen liikaa keskittyvää.

Uskon myös siihen, että iso menestyksen avain on joukkueen kulttuuri. Arvojohdettu kulttuuri, jossa konkreettisin tekimisin suojellaan yhteisiä arvoja, on tervein ja kestävin tapa johtaa ja rakentaa joukkuetta. Arvot antavat suunnan ja muovaavat joukkueen identiteettiä.

Joukkueen arvoja ja identiteettiä pohtiessamme halusimme, että seuran vahvuudet tulisivat näkyvästi esiin. Meillä on seurana ollut poikkeuksellinen pitkä historia pitää yllä kahden tai jopa kolmen sarjatason joukkueita; sekä miehissä että naisissa. Olemme mielestäni aina olleet avoimia ottamaan ihmisiä mukaan joukkueeseemme. Kolmantena, meillä on pyritty aina pitämään huoli, että osallistumme jokaiseen ikäluokkaan junioripuolella, ja että meillä on terve määrä harrastajia kasvamassa. Kaikki tämä yhdessä mielestäni muodostaa yhden parhaista pelaajapoluista suomalaisessa jenkkifutiksessa.

Näihin ajatuksiin ja pelaajien kanssa keskusteluun pohjautuen, valikoituivat seuraavat arvot meidän tekemisemme ajureiksi:

Joukkue: Joukkueen etu tulee aina yksilön edun yläpuolelle. Uskomme, että hyvin toimiva tiimi on aina parempi kuin joukko lahjakkaita yksilöitä.

Mielenrauha: Menestys on mielenrauhaa, joka on suoraa seurausta siitä, kun tiedät, että olet tehnyt parhaasi tullaksesi parhaaksi, johon pystyt – John Wooden

Kasvu: Uskomme, että kasvu vaatii toistuvia matkoja mukavuusalueen ulkopuolelle. Lisäksi uskomme ihmisten kykyyn kasvaa ja rakennamme joukkuettamme ydinpelaajiemme kautta. Luotamme ihmisen potentiaaliin mielummin liian pitkään kuin luovutamme jonkun suhteen liian aikaisin.

Kuinka syksy eteni ja miten uusi vuosi alkaa?

Syksyn isot prioriteetit ovat olleet valmennustiimin rekrytoiminen, kausisuunnitelman rakentaminen ja mitä tärkeintä, nykyiseen pelaajarunkoon tutustuminen. Nykypelaajien lisäksi olemme syksyllä käyneet paljon keskusteluja myös uusien pelaajarekryjen saralla ja näistä pystymme toivon mukaan uutisoimaan piakkoin. Syksyn treenit ovat painottuneet paljon kuntoon ja perustekniikkaan, ja nyt alkuvuodesta alkaa todellinen työ joukkuetreenien osalta.

Ottaen huomioon sen määrän tuontipelaajia, joita meillä on aiempina vuosina rosterissa ollut, odotan, että uusi suuntamme voi alkuun olla haasteellinen, mutta en epäile hetkeäkään ettemmekö pystyisi ottamaan haastetta vastaan. Joukkueemme on myös edelleen auki uusille pelaajille, joten olet sitten kokenut jenkkifutari tai vasta aloittava, ota yhteyttä ja tule kokeilemaan. Meillä on haastava mutta laadukas pelaajapolku tarjolla kenelle tahansa!