4-divisioonan eli Äijäliigan ensimmäinen turnaus pelattiin äitienpäivänä 14.5 aurinkoisella Brahen kentällä. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Wolverines Pink sekä Jyväskylä Pirates. Ottelun alussa Wolverines puolustus oli vaikeuksissa piraattien nopean heittopelin kanssa. Vielä ottelun alussa kun hyökkäys yskähteli olikin ahmalauma takaa-ajajan asemassa. Ensimmäisen puoliajan kuluessa pelinrakentaja Christian Wahlstein ja Rasmus Laalo löysivät heittopelille yhteisen sävelen ja näin puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 14-14. Toisella puoliajalla Wolverines puolustus pääsi pelin juonesta kiinni ja sai pidettyä piraatti hyökkäyksen kurissa. Wahlstein ja Laalon veljekset Rasmus ja Elmeri sekä läpi pelin hyvin toiminut juoksupeli rookie Samuli Kaappolan ja Andrew Bullin johdolla liikutti joukkuetta hyvin kentällä. Rasmus Laalo jäi kuitenkin ainoaksi maalisuorituksen tekijäksi toisella puoliskolla ja näin Wolverines pink otti avauspelistä 22-14 voiton.

pink1

Turnauksen toisessa pelissä Wolverinesin väsyttämä Pirates kohtasi Vaasa Vikingsin joka marssitti kentälle ei niin leveän, mutta sitäkin fyysisemmän ja old school power futista pelaavan porukan. Vaasalaiset ottivat heti alusta ohjakset pelistä ja käytännössä juoksivat piraattilauman yli. Puoliajalle siirryttiin Vikingsin johtaessa 30-0. Puoliajan jälkeen meno jatkui lähestulkoon samana vaikka Vaasalaiset selkeästi jo säästelivät paukkuja päivän toiseen otteluunsa. Ottelun loppulukema 52-0.

pink 2

Viimeisessä ottelussa kohtasivat molemmat ottelunsa voittaneet joukkueet Wolverines Pink ja Vaasa Vikings. Wolverines menetti ensimmäisessä ottelussa suuressa roolissa olleet Laalon veljekset toisesta pelistä ja reservistä ei löytynyt laitahyökkääjän tontille tarpeeksi kokenutta paikkaajaa. Näin ollen joukkue joutui turvautumaan lähestulkoon kokonaan juoksupeliin ja antautumaan Vaasalaisten vahvuusalueelle. Vaikka joukkue taisteli urhoollisesti ja mm. Rookie Olli Jokivalli otti todelliset isännän otteet puolustuksen takakentällä viikinkien tehokasta juoksupeliä ei saatu kuriin. Puoliajalle siirryttiin Vaasalaisten johtaessa ottelua (22-6). Puoliajalla Wolverines rukkasi pelikirjaansa uuteen uskoon, mutta ilman uskottavaa heittouhkaa oli joukkue kuitenkin melko aseeton. Puolustus sai tiivistettyä rivejään ja viikingit onnistuivat toisella puoliajalla vain kerran toimittamaan pallon Wolvojen maalialueelle. Ottelun loppulukema 28-6 olivat oikeutetut.

pink3

Wolverinesin joukkueessa nähtiin päivän aikana paljon hienoja suorituksi ensimmäistä peliään pelaavien toimesta. Puolustuksen takakentällä Olli Jokivalli, running back Samuli Kaappola ja puolustuksen linjan keskellä pelaava Roope Luomanpää esiintyivät alusta alkaen kuin kokeneemmatkin pelimiehet.

 

Kuvat: Riku Flink

-Jarno Elo