Helsinki Wolverinesin WR Teemu Rantanen ja QB Oskar Drockila ovat jo aloittaneet kautensa Ostrava Steelersin riveissä Tsekkien pääsarjassa Bitters Ligassa. Pelattuna on jo 6 ottelua, joista Steelers on onnistunut voittamaan neljä peliä ja majailee sarjataulukossa toisena vain voittamaton Praha Black Panthers edellään. Runkosarja pelataan kaksinkertaisena, joten jäljellä on vielä neljä ottelua ennen jatkopelejä. Vertailun vuoksi edellisellä kaudella Steelers voitti vain yhden ottelun.

No automatic alt text available.

Ostrava Steelersillä on ollut tähän mennessä sarjan paras puolustus ja kuudessa ottelussa on pisteitä päästetty vain 44. Lisäksi hyökkäys on toiminut hyvin ja pisteitä on tehty kolmanneksi eniten sarjassa ja yhteensä 128. Jos joukkue jatkaa yhtä vakuuttavasti kuin tähän asti, pelataan välierät 8.7-9.7. ja mahdollinen finaali eli Chech Bowl XXIV 24.7.

Ulkomailla pelaaminen on ollut molemmille pelimiehille erittäin positiivinen kokemus. Kausi on jo puolessa välissä ja tähän mennessä ei ole mitään negatiivista tullut vastaan. Kysyimme Teemulta ja Oskarilta hieman miten kausi on mennyt.

Teemu Rantanen kertoo kauden sujuneen tosi hyvin ja voittojakin on tullut neljä. Edellisenä viikonloppuna pelatussa sarjan kärkikamppailussa tuli kauden toinen tappio Prahan Black Pantherseilta. Ottelu oli kaksijakoinen, vaikka palloa liikuteltiin hyvin jo ottelun alussa ja päästiin Red Zonelle, ei pystytty tekemään pisteitä vaikka mahdollisuuksia oli. Vasta viimeisellä neljänneksellä saatiin aikaan huikea takaa-ajo ja päästiin kuuden pisteen päähän, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt.

Teemu kertoo pelien sujuneen omalta osalta tosi hyvin. Ne pallot mitä on heitetty hänelle ovat jääneet hyvin kiinni ja jokaisessa ottelussa Teemu majailee kiinniottotilaston ykkös- tai kakkospaikalla. Vaikka tappio tulikin viimeisimmässä pelissä, oli se Teemun paras tähän asti. Neljä kiinniottoa ja kaksi niistä tärkeisiin paikkoihin ja yhteensä 86 jaardia.

Oskar Drockila kertoo myös kauden lähteneen hyvin käyntiin, vaikka omalta osalta vähän hitaammin kuin olisi halunnut. Prahan matsi viime viikonlopulta oli hänen mielestään myös kaksijakoinen mutta hyvä peli kaiken kaikkiaan. Myös omalta osalta oli ottelu Oskarille paras; 11 onnistunutta heittoa ja 197 jaardia, joista 2 TD.

Seuraava ottelu Ostrava Steelerersille on kotiottelu 28.5. ja vastaan tulee Trnava Bulldogs, joka majailee sarjassa tällä hetkellä viimeisenä.

Ostrava Steelerssin ottelustatistiikkaa pääsee tutkimaan täältä.

Wolverinesin miesten joukkueiden kausien alkaessa kehottaa Oskar pitämään lippua korkealla ja pitämään hauskaa kentällä! Teemu taas toivottaa kaikki tervetulleeksi katsomaan pudotuspelejä Tsekkeihin heinäkuun alussa ja lähettää päälle vielä tsemppiä kauden alkuun sekä käskee ottamaan voittoja!

-Marcus Andersson