Helsinki Wolverines U13 kaatoi Vantaan TAFTin 38-0(26-0) toisessa SM-sarjapelissään.

Sunnuntaina 2.7. aurinkoisella Brahen kentällä pelatussa U13 9 vs 9 SM-sarjaottelussa vastakkain asettuivat kotijoukkue Helsinki Wolverines ja vierasjoukkue Vantaan TAFT. Helsinki Wolverines avasi pari viikkoa sitten kautensa Seinäjoki Crocodilesia vastaan, josta seinäjokelaiset poistuivat voittajina. Nyt nuori ahmalauma oli eri näköisenä liikkeellä ja askelkuviot oli laitettu uusiksi ensimmäisen pelin jälkeen. Wolverines lähtikin uudistetulla ilmeellä kaatamaan TAFT:ia. Vantaalaisille ottelu oli kauden ensimmäinen, joten tietoa vieraiden iskukyvystä ei ollut.

Ensimmäisenä lentopotkumuotoisen aloituspotkun otti vastaan TAFT. Heidän ensimmäinen hyökkäysvuoro ei tuottanut tulosta, vaan ahnas ahmapuolustus piti tiukasti puolensa pakottaen vierasjoukkueen pian luovuttamaan pallon lentopotkulla. Nuori Wolverines hyökkäys marssi päättäväisenä kentälle ja tulosta tuli heti hyökkäysvuoron päättyessä touchdowniin. Tämä kuvio toistuikin läpi ottelun, kun TAFT ei saanut hyökkäystä kulkemaan agressiivisesti pelannutta ahmapuolustusta vastaan ja vastavuoroisesti Wolverineshyökkäys eteni varmasti kantaen ja heittäen. Mustia pilviä nuorelle ahmalaumalle tuli heti pelin alussa, kun erittäin lupaavasti kauden aloittanut QB Aatu Mikkonen loukkasi kätensä ja joutui jättämään pelin kesken. Onneksi vastoinkäymisen kohdatessa joukkue ei jäätynyt, vaan jatkoi vahvaa peliään. Ratkaisijoita löytyi joukkueesta onneksi iso liuta molemmin puolin palloa.

Ensimmäinen puoliaika oli Wolverinesin ja tauolle lähdettiin lämpimällä Bragulla nuorten isäntien 26-0 komennossa.

Vantan TAFT yritti hienosti loppuun asti ja  Vantaan vahva RB jaksoi kantaa tarvittavia jaardeja, mutta Wolverinespuolustus oli tiivis ja antoi läpi ottelun kovan paineen pakottaen vieraat usein lentopotkuihin tai rähmäyksiin. Peli eteni vastustamattomasti ahmojen hallinnassa kohti loppua ja lopulliset lukemat taulussa olivat Wolverinesin hyväksi 38-0. Peli antoi hyviä eväitä ja arvokasta kokemusta kohti seuraavaa haastetta, 6.8. pelattavaa vierasottelua East City Giantsia vastaan.

Wolverines U13 kiittää paikallaolijoita, huoltajia, avustavaa staffia ja tukijoitaan, sekä tietysti Vantaan TAFT:ia hyvästä ja positiivisesta vastuksesta.

-Veikko Viuha