Helsinki Wolverinesin U15-joukkueen kausi päättyi lauantaina. Nuori ahmalauma saalisti upeasti SM-pronssia! Tällä kertaa TAFT oli kuitenkin parempi välierässä luvuin 38-0 (22-0).

Vantaan TAFT isännöi U15 11 vs 11 SM-sarjan välierää, joka pelattiin poikkeuksellisesti Sipoon Söderkullassa. Panoksena ottelussa oli finaalipaikka Helsinki Roostersia vastaan. Kuluneella kaudella TAFT on ollut selvänumeroisesti parempi joukkue, mutta nyt ahmalauma lähti välierään uudella tarmolla. Vastus tiedettin kovaksi, mutta haastajan rooli sopi Wolverinesille tässä ottelussa.

Koleassa ja tuulisessa sipoolaisessa kesäsäässä pelattu ottelu lähti melko tasaisissa merkeissä liikkeelle. Kotijoukkue TAFT vastaanotti ensimmäisen aloituspotkun. Wolverinespuolustuksessa vastus oli tiedossa ja askelmerkit selvillä, mutta hyvästä yrityksestä ja tsempistä huolimatta vahva TAFT-hyökkäys onnistui viemään pallon maalialueelle pitkällä juoksulla. Heittopainotteinen Wolverineshyökkäys ei missään vaiheessa ottelua saanut peliään kulkemaan totuttuun tapaan ja olosuhteiden tuodessa vielä pientä lisähaastetta, ei palloa useista yrityksistä huolimatta päästy toimittamaan maaliin. Lähelle nuoret ahmat pääsivät, mutta eivät aivan perille asti. Samaan aikaan kotijoukkue TAFT onnistui isoilla peleillä viemään pallon maaliin vastavuoroisesti pariin otteeseenkin. Wolverinespuolustus yritti kovaa ja monesti vastus pakotettiin 4. yrityksiin, mutta hyvin pelannut vantaalaishyökkäys onnistui juoksupeleillään löytämään reiät tarvittavissa kohdissa. Puoliajalle lähdettiin TAFT:in johtaessa 22-0.

u152

Puoliajan jälkeen asenteena Wolverinesillä oli ”Now or never”, sillä nyt jos koskaan piti ahmankynnet näyttää. Wolverines sai ensimmäisenä pallon, joten kavennus olisi tärkeää saada heti aikaiseksi. Runkosarjan viimeisessä ottelussa joukkue oli noussut samanlaisesta tilanteesta pelatessaan Kouvola Indiansia vastaan ja sitä lähdettiin nyt uusimaan. Mutta nyt kylmän sään lisäksi pelitilanteet tarjosivat kylmää, kun ensimmäinen hyökkäysvuoro jäi vajaaksi ja toivottu nopea kavennus tapahtumatta. Peli oli kovaa vääntöä molemmin puolin, mutta pisteiden teossa TAFT onnistui pariin otteeseen. Nuoret ahmat taistelivat loppuun asti, mutta vastus osoittautui liian kovaksi. Ajoittain oltiin hyvin mukana, mutta isännät onnistuivat varmemmin kuljettamaan palloa eteenpäin. TAFT voitti lopulta finaalipaikan lukemin 38-0. Helsinki Wolverines U15 haluaa kiittää Vantaan TAFT:ia kovasta, mutta rehdistä ottelusta.

Wolverinesin U15 joukkueen kausi päättyi tähän, mutta nuorelle joukkueelle 3. sija ja SM- pronssimitalit on mahtava saavutus. Kiitos koko joukkueelle, tukijoukoille ja vanhemmille kuluneesta kaudesta. Helsinki Wolverines U15 vuosimallia 2017 jatkaa kohti uusia haasteita!

u153

-Veikko Viuha