Alkukauden kuulumiset

Kahdella sarjatasolla pelaavan ahmalauman alkukausi on sisältänyt sekä ylä- että alamäkiä mutta etenkin huikeaa kasvua.

Naisten Vaahteraliigassa joukkue kilpailee tällä hetkellä pudotuspelipaikasta ja jopa mahdollisesta kotiedusta. Pelit ovat menneet ensimmäisellä kierroksella ristiin niin, että Wolverines, Northern Lights ja Valkyries ovat kaikki sarjapisteissä mitattuna tasoissa. Naisten II-divisioonassa kova taistelu ei vielä tähän mennessä ole realisoitunut voittoina, mutta suuri osa uusista pelaajista on saanut arvokasta pelikokemusta ja onnistumisia. Tämä kehityksen trendi varmasti jatkuu myös loppukaudesta ja näkyy pian myös sarjataulukossa.

Merkittävin onnistuminen joukkueessa on ehdottomasti ollut se, kuinka lajin parissa vähemmän olleet pelaajat ovat kehittyneet kaudella. Moni heistä on käynyt myös kokeilemassa vauhtia liigakentillä. Naisten joukkueen rekrytointi on ollut menneellä offseasonilla vilkasta ja tänä kesänä noin 20 pelaajaa on pelannut ensimmäisen jenkkifutisottelunsa.

19029469_1368071233281598_6560996842072594907_n

Ahmat Kanadassa

Tällä hetkellä naisten sarjat ovat tauolla Kanadassa pelattavien MM-kisojen takia. Suomea edustaa kisoissa 45 pelaajaa. Suomen lisäksi kisoissa mittelöi Iso-Britannia, Meksiko, Austraalia, Kanada ja hallitseva mestari Yhdysvallat. Suomi avasi kisat viime vuoden EM-finalistivastustaja Iso-Britanniaa vastaan. Ottelu muodostui varsinaiseksi trilleriksi, joka ratkesi vasta viime sekunneilla saarivaltion tiukkaan 27-21-voittoon.

Helsinki Wolverines on laajasti edustettuna MM-kisoissa. Suomen pelipaita päällä pelaa tänä vuonna yhteensä 14 ahmanaista. Wolverinesissa pelaavat olivatkin heti vauhdissa turnauksen ensimmäisessä pelissä. Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen heitti kolme maalia, joiden vastaanottajina olivat Kirsti Nirhamo ja kahdesti Emmi Järn. Sanni Seppälä oli myös hyvässä vireessä, potkiessaan kaikki lisäpistepotkut maalihaarukan keskeltä.

Seuraavan kerran Suomi pelaa kisoissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 1:30 Suomen aikaa. Tällöin vastaan astuu lajin emomaa Yhdysvallat.

maju

Mitä seuraavaksi?

Maajoukkuetauon päätyttyä pelit jatkuvat Suomessa taas heinäkuussa. Helsinki Wolverines käynnistää kauden toisen puoliskon matkalla napapiirille hakemaan voittoa Rovaniemestä. Lauantaina 8.7. pelattavassa pelissä on mahdollisuus kummallekin joukkueelle avata sarjapistetili. Naisten Vaahteraliiga jatkuu ahmojen osalta taas viikkoa myöhemmin, kun Seinäjoki Crocodiles tulee vierailemaan Brahen kentälle hakemaan revanssia kauden avanneesta 12-56-tappiostaan.

Sekä naisten Vaahteraliiga että II-divisioona ovat noin puolessa välissä runkosarjaa. Loppukaudella loukkaantumiset ja etenkin se, kuinka joukkueet pystyvät täydentämään menetettyjä pelaajia on suuressa roolissa. Joustava pelaajien liikuttelu kahden sarjatason välillä on heinäkuun aikana avainroolissa Wolverinesin kyvyssä menestyä. Varsinkin rookieden kyky ottaa suurempaa roolia on tärkeää ja viimeisimmät pelit ovat osoittaneet, että Wolverinesissa löytyy syvyyttä aloituskokoonpanojenkin lisäksi.

Helsinki Wolverines Ladies kiittää kaikkia kannattajiaan tähän asti ja toivottaa mukaan kannustamaan myös kauden toiselle puoliskolle!

 

-Pekka Lamminsalo