Helsinki Wolverines U15 joukkue oli tällä viikolla päättämässä runkosarjan vieraissa Kouvola Indiansia vastaan. Tiistai-illan matka Kuusankoskelle alkoi positiivisin mielin, kun voitolla jatkopaikka varmistuisi, häviöllä menisi arvontaan. Nuori ahmalauma lähti Kouvolaan vain voitto mielessä. Olosuhteet olivat haastavat, ilman lämpötila hädin tuskin 10 astetta. Sade ja tuuli piiskasivat läpi ottelun tuoden oman haasteensa peliin.

kouvola4

Kouvolassa vastakkain olivat 25 ahmapelaajaa ja juuri tarpeeksi 11 intiaania. Alusta asti oli selvää, että ottelun ratkaisu tulisi olemaan kapealla materiaalilla olevan Indiansin jaksaminen ja kyydissä pysyminen.

Ottelu alkoi Kouvolan tarjotessa Wolverines-puolustukselle myrskyvaroituksen. Alussa ahmapuolustus ei meinannut saada ottelusta kiinni, vaan isokokoisten kouvolalaisten taklaamisessa oli isoja haasteita. Toisella neljänneksellä Indians oli karannut jo 34-14 johtoon. Jos ilma oli synkkä, niin synkät olivat myös nuorten ahmojen mieletkin. Kavennus 34-22 juuri ennen puoliaikaa antoi uutta toivoa ja puhtia pelaajiin.

kouvola3

Toinen puoliaika oli puhtaasti Helsinki Wolverinesin näytöstä. Puoliajalla saatiin tehtyä puolustukseen ja hyökkäykseen tarvittavat säädöt ja ahmat kävivät intiaanien kimppuun uudella energialla. Ahmat takoivat hyökkäyksessä pisteitä tauluun melkein joka hyökkäyksellä ja samaan aikaan puolustus alkoi pitämään. Potkupeleissä ja puolustuksessa saatiin lisäksi riistettyä pall useita kertoja. Ottelun käännekohta oli kun Wolverineshyökkäys siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Tämän jälkeen pisteitä teki vain vierasjoukkue. Kouvola Indians taisteli urheasti loppuun asti, mutta ottelun rasitus oli heille liikaa. Pienet vammat ja kylmä ilma taakkana pudottivat kouvolalaiset kyydistä, kun laajemmalla materiaalilla matkassa ollut ahmalauma jaksoi hyvin pelin loppuun asti. Lopputulos oli 34-58 (34-22) vierasjoukkue Wolverinesille!

kouvola2

Hyvistä suorituksista pelissä palkittiin isäntäjoukkueen pelinrakentaja Leevi Åhlström ja Wolverinesiltä valinta osui hienon ottelun molemmin puolin palloa pelanneelle Eetu Hiekkavirralle.

Helsinki Wolverines U15 pelasi neljä ottelua runkosarjassa alkukesän aikana, voittaen kaksi ja häviten kaksi.

Nyt viikon päästä edessä on välierä Vantaan TAFT:ia vastaan, ottelu pelataan lauantaina 1.7 klo 16.30 Söderkullassa Neiti miilintie 3, 01150 Sipoo.

Helsinki Wolverines Juniorit toivottavat kaikille hyvää Juhannusta!