Helsinki Wolverinesin miesten joukkueiden kausi on alkanut jotakuinkin suunnitellusti, kun juhannustauolle siirryttäessä II-divisioonaa on pelattu neljä kierrosta ja ykkösdivaria kaksi. Toistaiseksi ahmalauma on ollut voittamaton molemmilla sarjatasoilla ja varsinkin divarissa jälki on ollut tilastollisesti suorastaan tyrmäävää. Wolverines johtaa ykkösdivisioonaa joukkueena kaikissa tilastokategorioissa suvereenisti.

Ahmapuolustus on kahdessa ensimmäisessä ottelussa pitänyt vastustajat kohtalaisen tiukilla; vastustajat ovat päässeet etenemään yhteensä 366 jaarida, vain noin kolmen jaardin keskiarvolla ja näistäkin suurin osa on suorittu ilmateitse.
Jatkoa ajatellen wolvojen heittopuolustuksen on hieman terästäydyttävä, sillä varsinkin avausottelussa Steelerssiä vastaan pitkät heitot upposivat aivan liian kovalla prosentilla vaikka painetta saattiin pelinrakentajalle luotua agressiivisen frontin toimesta. Erityisen ilahduttavaa ja huomionarvoista puolustuksen näkökulmasta on kahdessa ottelussa yhteensä päästetyt, kokonaiset kolme juosten edettyä jaardia, siis kolme(3) jaardia! Ahkerimpia taklaajia ovat olleet tukimiehet Harris, Alakotila ja Hulkkonen, joista kaksi jälkimmäistä ovat käyneet lisäksi pussittamassa pelinrakentajan kertaalleen. Pelinrakentajien häirintätilaston kärjestä löytyy ahmapaidassa debytoiva ”endi” Petri Pallari kahdella säkityksellään. Syötönkatkoja ahmatit ovat poimineet keskimäärin 2,5 / ottelu, ja intterin makuun on päässyt jo peräti viisi ilmatilan vartijaa.

 

Hyökkäyksessä eteneminen ilmateitse on ollut odotetun tehokasta, sillä heitoin jaardeja on pinoutunut plakkariin keskimäärin hieman alle 350 ottelua kohden. Ahkerimmin divarin tilastoja ylivoimaisesti johtavan pelinrakentaja Lehtisen heittoja ovat kopanneet laitahyökkääjät Siiskonen ja C. Johnson. Siiskonen johtaa divisioonan heittomaalitilastoa kuudella touchdownillaan ja Johnsonin isojen pelien kykyä kuvastaa hyvin häikäisevä 28,6 jaardin keskiarvo kiinniottoa kohden. Erittäin hyvältä näyttää myös Lehtisem maali-syötönkatko -suhde 12-0. Kohtalaisen hyvin kulkee myös juoksuhyökkäys, sillä Wolverinesin keskushyökkääjät ovat polkeneet André Dahlmanin johdolla yli 150 jaardia ottelua kohden 4,8 jaardin keskiarvolla.

Linkki SAJL:n tilastosivuille.

Kakkosdivarin ensimmäiseen kahteen peliin kentälle marssitettiin kaikki kynnelle kykenevät pelaajat, riippumatta taitotasosta tai kokemuksesta, hakemaan oikeata pelivauhtia ja sitä tarjosivat Sun City Hangossa (12 – 54) ja Nokia Ghosthunters Brahen kentällä (49 – 6). Tavoitteena oli hioa pelikutsujen sisäänajoa, ajoituksia ja rytmiä ja siinä tavoittessa onnistuttiinkin hyvin.
Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna edustussarjatason avausotteluun saapui vieraaksi täysin perustellusti sarjan kovimmaksi vastustajaksi ennakoitu Kuopio Steelers. Wolverines oli heti ottelun alkuun kahden pelatun kakksodivarimatsin siivittämänä hyvässä rytmissä ja jännäriksi muodostuneen ottelun puoliajalle siirryttiin isäntien 21 – 13 komennossa. Toinen puoliaikakin alkoi tehokkasti ja ahmalauma oli jo päästä karkumatkalle, mutta Steelersin yhdysvaltalaispelinrakentaja Seth Peters pääsi laitahyökkääjiensä kanssa hyvään rytmiin ja onnistuneiden erikoistilannepelien avustamana savolaiset kuroivat loppulukemiksi 35 – 27.
Seuraavalla kierroksella molemmilla sarjatasoilla pelattiin ottelut, joten pelaajat jaettiin kahteen ryhmään onnistumisten ja taitotason perusteella. Vantaan TAFT oli lähellä yllättää Wolverinesin kehitysjoukkueen, Bluen, Tikkurilassa pelatussa ottelussa, mutta ahmat saivat käännettyä tiukan matsin lopulta edukseen; päätöslukemat vieraiden eduksi 20 – 21.
Sateen runtelemalla Kuusankosken kentällä maanantaina myöhään pelattu I-divisioonan ottelu Kouvola Indiansia vastaan ei jättänyt epäselvyyksiä joukkueiden voimasuhteista, sillä Wolverines Gold toi pisteet kotiin harvinaisen selvästi 0 – 70.
Keskikesän taukoa edelsi vielä yksi kakkosdivarin koitos, jossa pääkaupunkiseutulaiset isännöivät Oulu Norhtern Lightsia. Revontulet tulivat taisteluasenteella isolle kirkolle, mutta edustuksen huiliviikon turvin kehitysjengiin saatiin muutamia vahvistuksia ja sarjapisteet jäivät Helsinkiin 33 – 25.

Lähes puolitoista kuukautta jenkkifutista on siis takana ja molemmilla sarjatasoilla tilanne näyttää melko hyvältä. Wolverines Gold matkustaa juhannuksen jälkeen sunnuntaina Jyväskylään haastamaan Jaguaareja ja päivää aikaisemmin Blue team ottaa mittaa Mikkeli Bouncersista. Vaikka molemmat joukkeet ovat vakuuttavassa voittoputkessa on sanomattakin selvää, että tauolta palataan treeneihin hyvällä asenteella ja tavoitteena kartuttaa lisää merkintöjä voittosarakkeeseen.

Näiden ajatusten myötä Helsinki Wolverines haluaa toivottaa kaikille erittäin hyvää ja rauhallista juhannusta!

 

-TT