Tällä kaudella voittamattomat Helsinki Wolverines ja Porvoo Butchers taistelivat SM-sarjan kärkipaikasta lauantai-iltana Brahen kentällä. Ennakkoasetelmien mukaisesti miesten välieräottelun jälkeen katsomoon jääneet saivatkin nähdä kauden tiukinta U17-jefua.

Butchers aloitti pelin väkevästi ja siirtyi 0-6 johtoon 30 jaardin syvällä heitolla keskelle Wolverines-puolustuksen yllätykseksi. Lisäpisteen katkaisi väkivahva #14 Willy Lindfors, joka palautti palloa pitkälle toiseen päähään, kunnes Butchers-pelaajat saivat Willyn kaadettua. Porvoon saatua seuraavan kerran pallon omalla hyökkäysvuorolla, ottelussa erinomaisesti pelannut Butchers keskushyökkäjä #8 Uche Nwosu juoksi sweep-kuviolla oikealta laidalta läpi tilanteeksi Porvoolle 0-12. Yhden pisteen lisäpistepotkun sijaan Butchers yritti tällä kertaa kahden pisteen suoritusta pelaamalla lyhyen shuffle-heiton keskelle, mutta Wolverines-puolustus oli tarkkana ja katkaisi lyhyen heiton keskushyökkääjälle. Aivan ensimmäisen jakson lopulla hyvän hyökkäyssarjan päätteeksi Wolverines keskushyökkääjä #33 Sebastian Lugora murtautui keskeltä läpi Butchers-maalialueelle ja kun #15 Tuomas Viuha potkaisi vielä lisäpisteen haarukkaan, oli tilanne 7-12. Toinen jakso jatkui tasaisena ja Wolverines pääsi kertaalleen jo Butchersin 10 jaardin linjalle, mutta ei saanut kuitenkaan lisäpisteitä aikaan. Vastaavasti Wolverinesin takakenttä piti Butchersin pitkät heittopelit aisoissa.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Butchers lisäsi juoksupelien määrää ja lyhensi heittojen pituutta. Erityisesti lyhyet, linjan päätyyn tehdyt heitot olivat tehokkaita, mutta pistesuorituksiin niilläkään ei ylletty. Kolmannen jakson puolivälissä #7 Eetu Hiekkavirta katkaisi pitkän Butchers-heiton ja palautti palloa 35 jaardia, kunnes hänet saatiin taklattua maahan. Parin yrityksen jälkeen Wolverines QB #4 Matias Kutvonen juoksi itse vasemmalta läpi ja QB/WR/DB/K Viuhan jälleen onnistuessa lisäpisteessä oli tilanne 14-12 Wolverinesille. Kolmannen neljänneksen lopulla Porvoolla oli paikka siirtyä johtoon potkumaalilla, mutta 30 jaardin potkumaaliyritys jäi noin 5 jaardia vajaaksi. Vähintäänkin yhtä lähelle Porvoo pääsi aivan ottelun lopulla, kun vääjäämättömästi edennyt Butchers-hyökkäys päätti pelata neljännen yrityksen 9 jaardin päässä Wolverinesin maalialueelta, kun edettävää oli enää yksi jaardi uusiin yrityksiin. Wolverines-puolustus oli tilanteessa tarkkana ja Willyn iskiessä heti kiinni palloa kantaneeseen keskushyökkääjään oli muu puolustus varmistamassa, että pisteet varmasti jäävät kotijoukkueelle.

arjakärki Wolverines (4-0) lähtee seuraavaksi alkusarjan päättävään vieraspeliin Seinäjoelle, jossa viikonloppuna Roostersin voittanut Crocodiles (3-1) tarjoaa varmasti kovan vastuksen. Sarjan välieräpelit pelataan superviikonloppuna 2.-3.9.2017, jolloin Wolverinesin naiset pelaavat Vaahteramaljan voitosta Roostersia vastaan ja miehet Spagettimaljasta Kuopio Steelersiä vastaan.

 

kuvat: Riku Flink

Lisää kuvia

-Jan Sundblad