Juhlapyhät on juhlittu ja vuosi 2019 on alkanut. Helsinki Wolverines jatkaa vahvasti eteenpäin ja on innokkaampi kuin koskaan aikaisemmin. Tuleva kausi jännittää ja motivoi kaikkia. Saimme haastateltua Ahmojen pelinrakentajia, jotka ovat tärkeässä asemassa Vaahteraliiga menestyksen kannalta. Toivotetaan myös uudet signaukset tervetulleiksi: Kimmo Hytönen, Antti Kainulainen, Juuso Voutilainen, Otto Muuri, Aleksi Pulkkinen, Eero Saarinen, Mikko Isokääntä, Aku Kattainen, Thomas Wolff Clausen, Antti Auervuolle.

 

Robert Johnson

Robert Johnson:

Robert, you are making a comeback to The Maple League. What kind of an impact you and Wolverines are going to bring to the league?

“I think as an organization we can bring balance back to the league.  When its three or four teams in the biggest city in Finland and only one team dominating the top league, kids and players want to go to that one team.

 

Now that we are back, talent can be spread out or tilt the scale a little by getting some players who really want to play and compete in the league and not go to the top team to maybe just play in special teams.  For the past few years the Roosters been getting Finnish players who can start for other teams but go there and not play much. Therefore, I think we are good for the league by tilting the scale.”

You have very talented quarterbacks under your wing. Can you tell us something about your coaching style and how the young talents have been improving their game?

“Yes, we have a few QBs here and all of our games are different. What we must do is figure out what each of the QBs are good at and find plays that matches their skillset.  The tough part is the reps.  Every QB must make every rep count when they’re in because we all don’t get the same amount of reps.  But when they are all there, they do a good job out there. Plus, I think we have the most QBs in The Maple League and second division which is a plus for the skill guys on offense.”

What do you want to add or say to the fans?

“If you’ve been a fan of football for a while, I think this offense will be the most exciting offenses that you have ever seen if we continue to get better, not be complacent, and most importantly put in the work. Come enjoy!”

 

Thomas Wolff Clausen

Thomas Wolff Clausen:

Who is Thomas Wolff Clausen?

“I am 28 years old, and I have been living in Helsinki for 2 years now. I have been playing American Football for Herlev Rebels in Denmark, and also one season for Istanbul Technical University Hornets in 2013. I started playing for Helsinki Wolverines 2 years ago, which will make the upcoming season the 3rd season for the club.”

This will be your 3rd season in the Wolverines. Tell us about your experiences in the Wolverines?

“The first thing I remember from when I started playing for Wolverines, was the number of players we are at practice. I started during the winter 2016-2017, and I was very happy about the fact that we have indoor practices all the winter. A great thing about Helsinki Wolverines is the nice atmosphere at practice. However, it was also, to some extend a culture shock to play and live in Helsinki. It will take a while to describe the cultural differences, but I can mention that the Finnish people I have met are very respectful, shy, kind and honest. Helsinki Wolverines is also a club that arranges a lot of events during the year. So, it is a nice club to play for, with practices that are improving you a lot as a player.”

What are your goals for season 2019?

“To practice as much as possible and become as good as I can.”

Anything to add or say to the fans?

“I hope everyone is excited about the next season. It has been an exciting journey to the best league, and it will be exciting to play on a very high level, in one of the best leagues in Europe!”

 

Arno Murtoniemi

Arno Murtoniemi:

Kuka on Arno Murtoniemi?

”Moi, olen Arno Murtoniemi. Aloitin jenkkifutiksen 12-vuotiaana Helsinki Roostersissa. Heti ensimmäisten treenien jälkeen tiesin jefun olevan minun juttuni. Olen myös pelannut maajoukkueessa ja kauden 2016-2017 high school futista Texasissa. Ennen jefua olen harrastanut mm. yleisurheilua.”

Kuinka päädyit pelaamaan Helsinki Wolverinesiin?

”Junnuvuosien jälkeen näin parhaaksi itselleni vaihtaa seuraa Wolverinesiin. Joukkueeseen oli todella helppoa tulla mukaan. Valmennus on ollut erinomaista ja työskentely Robert Johnsonin kanssa tulee kehittämään minua varmasti.”

Odotuksesi kaudelle 2019?

”Odotukseni kaudelle 2019 on voittaa mestaruus. Lisäksi pyrin kehittymään pelaajana mahdollisimman paljon.”

Terveiset faneille?

”Kiitos jo etukäteen tulevan kauden kannatuksesta!”

 

Oscar Drockila:

Kuka on Oscar Drockila?

”Oskar Drockila on tällanen nuori QB stadista, joka on pelannu jenkkifudista aika nuoresta asti.”

Tuleva kautesi on Ahmoissa neljäs. Kuinka valmistautuminen tulevaan kauteen sujuu ja mitkä ovat odotuksesi?

”Huomenna alkaa varusmiespalvelus Santahaminassa, joten valmistautuminen tähän kauteen on aika erilainen kuin ennen.”

Olet nyt ollut Robert Johnsonin valmennuksessa. Kuinka tämä on vaikuttanut kehitykseesi?

”Mielestäni olen kehittynyt Robertin valmennuksessa eniten peliälyssä ja pelin lukemisessa.”

Pelasit vuonna 2017 Tsekissä. Kerrotko siitä vähäsen?

”Pelasin kesällä 2017 Ostrava Steelersissä Tsekeissä, missä otettiin hopeeta, minkä jälkeen tulin takaisin Suomeen Wolvoihin.”

Terveisiä faneille?

Toivon, että kaikki ovat yhtä innoissaan tulevasta Vaahteraliigakaudesta kuin pelaajatkin.”

 

 

Helsinki Wolverines
Niko Rättö, Tiedottaja

 


 

 

Helsinki Wolverines toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet lajista kiinnostuneet tai uutta aloitusta harkisevat sekä nykyiset pelaajat, jotka ovat kiinnostuneet Helsinki Wolverinesin Miesten joukkueiden toiminnasta. Treeniaikataulut ovat Talin Jalkapallohallissa (Purotie 8, Helsinki):

Ma klo 21
Ke klo 20
Su klo 16

Mukaan tarvitset Verkkarit/Shortsit + lenkkarit.

Helsinki Wolverinesin miesten joukkeet pelaavat kaudella 2019 Vaahteraliigaa, 2. Divaria ja 3. Divaria, joten joukkue ja peliaikaa löytyy kaikille kaudelle 2019!

Naisten joukkueet osallistuvat Naisten Vaahteraliigaan ja 1 Divisioonaan.

Wolverinesilla on aikuisten lisäksi juniorijoukkue kaikissa juniorisarjoissa.
Lisätietoja info@helsinkiwolverines.com tai Isto Laalolta (040 552 8756)

Tervetuloa mukaan olit sitten vanha tekijä, tai uutta harrastusta harkitseva.