U20-nuorten kova työ palkittiin sunnuntaina 7.7, kun pelaajat voittivat todella kovan väännön Wasa Royalsia vastaan. Helsinki Wolverines oli hävinnyt edellisen pelin Vaasaa vastaan melko selvästi muutama viikko sitten ja Wolverines lähti motivoituneena hakemaan revanssia ja mestaruutta.

Wolverines puolustus pelasi koko pelin todella vahvasti. Puolustus oli ottanut opikseen edellisestä häviöstä ja lähti erilaisella taktiikalla liikkeelle estääkseen Wasa Royalsin vahvat juoksupelit. Joukkueen valmennus oli hyvin hereillä pelin edetessä ja reagoi välittömästi Royalsin tekemiin muutoksiin.

Ottelu oli todella tasaista kolmannen jakson loppuun saakka, jolloin lukemat olivat vielä vaasalaisille 17-14. Viimeisellä neljänneksellä Wolverinesin voitontahto palkittiin, kun heittopeli toimi hienosti Arno Murtoniemen johdolla ja joukkue onnistui viimeisellä neljänneksellä viimeistelemään jopa kolme maalia. Pelin lopputulokseksi naulattiin lukemat 17-34.

Elmeri Laalo onnistui hienosti heittopeleissä tekemällä neljä kiinniottoa ja ottelun kaksi maalia. Arttu Ketonen vastasi kolmesta kiinniotosta ja teki yhden maalin. Juoksuhyökkäyksen uurastajana toimi Denis Unal, joka juoksi tehokkaalla 20:lla yrityksellä 115 jaardia. Deniz joutui juoksemaan kahden RB:n edestä Sebastian Lugoran loukkaannuttua aiemmin kaudella.
Wolverinesin puolustuksen Elmeri Laalo ja Willy Lindfors suorittivat molemmat 8 taklausta. Willy Lindfors tuki myös RB:nä hyökkäystä tehden yhden maalin pelissä. Wolverinesin puolustus onnistui taklaamaan pallonkantajan aloituslinjan takana jopa 10 kertaa.

Aleksi Pulkkinen oli tärkeänä lenkkinä voitossa toimittamalla aloituspallot lähes aina vastustajan päätyviivan yli pakottamalla vaasalaiset aloittamaan pelin läheltä omaa maalialuettaan. Lisäksi Aleksi onnistui kiitettävästi lisäpistepotkuissa.

Puolustuksen ja hyökkäyksen linjat pelasivat vahvasti ja jokainen linjapelaaja pisti itsensä likoon joukkueen puolesta. Monet linjamiehet pelasivat raskaan pelin molempiin suuntiin ja lisäksi linjassa monet normaalisti muiden pelipaikkojen pelaajat ylittivät itsensä venyen hämmästyttävän hyviin suorituksiin.

Koko U20-joukkue pelasi yhteen todella vahvasti. Jokainen pelaaja teki työnsä keskittyneesti ja ylitti itsensä. Tämä on ollut todella hieno kausi ja oli upeaa nähdä se riemu, mikä voiton selvitessä joukkueessa repesi. Suurelle osalle pelaajista tämä oli ensimmäinen Suomen mestaruus ja osa on tavoitellut tätä kirkasta mitalia jo useamman vuoden.

SAJL:n juttu ja tilastot: https://www.sajl.fi/?x167512=10244429

Video Wolverines voitonhetkistä ja juhlallisuuksista: https://youtu.be/gUf09SYSMsg

Teksti: Kati Lomma-Ketonen

Kuva ja video: Timo Ketonen

Timo Ketosen kuvia