Tukimies Onni Soininen tekee paluun Wolverines-paitaan. ”Onnilla on nuoresta iästään huolimatta paljon kokemusta niin Suomesta kuin Yhdysvalloista. On ilo saada hänet takaisin Wolverinesiin. Odotan innolla, että pääsen valmentamaan häntä kauden 2021 aikana ja tiedän, että hän tuo paljon puolustukseemme”, päävalmentaja Mike Mattingly iloitsee.

Kaudella 2020 Soininen pelasi UNC Crusadersin riveissä ja auttoi omalta osaltaan joukkueen 1-divisioonan mestaruuteen. ”Alun perin oli tarkoitus olla Falconsissa valmentajana, mutta pari avaintekijää levisi käsiin. Siirryin UNC:n riveihin, koska tuolloin Wolvojen valmennuksessa oli vielä reikä, jota ei saatu paikattua ennen päätöstäni.” Crusadersin sarjanousun ansiosta hän pääseekin kohtaamaan entisiä joukkuekavereitaan Vaahteraliigakentillä tulevalla kaudella.

Yhdysvalloissa Soininen on pelannut ensin kaksi vuotta Rabun Gap-Nachoochee Schoolissa ja sen jälkeen yliopistotason jenkkifutista Lawrence Universityn Vikingseissä. Yhdysvalloista Suomeen marraskuun lopulla palannut Soininen kuvailee Yhdysvaltojen koronavirustilannetta hektiseksi. ”Jefukausi peruttiin ja treenit suoritettiin maski naamalla. Kampuksella ollessa piti olla maski ulkona ja sisällä. Koronatestejä oli miltei viikoittain. Tämä kaikki jätti kuitenkin paljon aikaa opiskeluun ja lisätreenaamiseen, joten loppujen lopuksi kaikki oleellinen tuli tehtyä.”

Tulevaa kautta Soininen odottaa innolla. ”Saan vanhat pelikaverit vierelle ja isäni pääsee kaikkiin matseihin katsomaan. Se on mulle kova henkilökohtainen motivaattori”, Soininen toteaa. ”Mukava päästä taas kotikunnalle pelaamaan vanhojen kavereiden kanssa. Eritoten odotan pelaamista ja treenaamista samojen tyyppien kanssa, keiden kanssa olen junnuna pelannut. Olen myös kiinnostunut näkemään, miten Mike Mattingly vetää treenejä ja miten voin itse jakaa omaa tietoani eteenpäin.”

”Haluan omalta osaltani totta kai auttaa joukkueeni Vaahteramaljaan, mutta haluan, että kauden lopulla mun jokainen pelikaveri voi sanoa, että oppi multa ehkä jotain uutta jefusta”, Onni kertoo tavoitteistaan. Wolverinesin faneja Soininen toivoo näkevänsä otteluissa – toivotaankin, että ensi kesänä on jo mahdollista kokoontua sankoin joukoin kannustamaan ahmalauma kohti Vaahteramaljaa!