Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimukset kaudelle 2021 Asko Mäntymäen, Juuso Alakosken ja Santeri Alijärven kanssa.

Tulevalla kaudella keskushyökkääjää ja sisempää laitahyökkääjää blokkipainotteisesti pelaava Asko Mäntymäki on urallaan edustanut useampaa joukkuetta – viimeisimpänä Tampere Saintsia, mutta aikaisemmin muun muassa Seinäjoki Crocodilesia ja Hämeenlinna Huskiesia. ”Fiilikset on innostuneet Wolverinesiin siirtymisestä. Mattingly on tuttu valmentaja Seinäjoelta, joten oli helppo hypätä kelkkaan mukaan. Meillä on kilpailukykyinen joukkue ja laadukas suomirunko”, Mäntymäki aloittaa. ”Treeneissä on väkeä reilusti, joka helpottaa reenaamista ja kasvattaa kilpailua. Nuoria pelaajia on paljon mukana. Leivoja vaikuttaa pätevältä hyökkäyksen käskyttäjältä – ainoat mielikuvat itselläni ovat olleet hänestä ruudun välityksellä, mutta eipä hän samanlainen kylähullu sitten olekaan treeneissä.”

Mäntymäki odottaa erityisesti pääsevänsä pelaamaan Alakosken ja Alijärven kanssa muutaman vuoden tauon jälkeen. ”Kaikkien meidän suurimmat urotyöt on tehty Huskiesissa aikoinaan”, Mäntymäki toteaa. Kohokohdiksi hän nimeää Hämeenlinnan divarivoiton ja seuraavan kauden pronssisijan. ”Henkilökohtaiset tavoitteet kaudelta on olla enemmän hyödyksi kuin haitaksi kentällä ja tietenkin olla kirkastamassa Wolverinesin viime kauden hopeaa kullaksi.”

”Olen valmentanut Askoa viimeksi Seinäjoella ja olen iloinen, että pääsemme taas työskentelemään yhdessä. Hänestä on paljon apua hyökkäyksen puolella, sillä hän laittaa itsensä täysillä likoon. Hän on myös loistava tiimipelaaja. Askon kokemus Vaahteraliigakentillä auttaa varmasti nuorempia pelaajia menestymään ja tuo myös asennetta hyökkäykseemme”, päävalmentaja Michael Mattingly iloitsee.

Juuso Alakoski on ponnahtanut alun perin Vaahteraliigaan Hämeenlinna Huskiesista. Maajoukkueessakin kunnostautunut laitahyökkääjä on edustanut lisäksi Tampere Saintsin ja viimeisimpänä Porvoon Butchersin riveissä. ”Hyvät fiilikset Wolvoihin liittymisestä kaikin puolin. Michaelin kanssa olen jo muutaman vuoden jutellut, että pääsisin pelaamaan hänen joukkueeseensa. Nyt se tilanne aukeni ja tartuin siihen kiinni. Joukkueeseen liittymistä auttoi suuresti vanhat Huskies-ajan pelikaverit Asko ja Santeri. Askon kanssa meidän piti pelata jo viime vuonna taas yhdessä Tampereella, mutta Porvoon tarjottua liigapaikkaa siirryin sinne. Henkilökohtaisena tavoitteena on palata samalle tasolle kuin ensimmäisellä liigakaudella Huskiesissa – sitä kautta myös auttaa joukkuetta mahdollisimman pitkälle, aina maljaan asti”, Alakoski maalailee.

”Vihdoinkin neljän Suomessa vietetyn vuoden jälkeen pääsen valmentamaan Mr. Alakoskea! Olemme olleet yhteyksissä jo aiemmin ja vihdoin kaudella 2021 pääsemme yhdistämään voimamme. Hän tuo varmasti syvyyttä laitahyökkääjäosastoon ja lisää mahdollisuuksia potkujen puolelle”, Mattingly toteaa.

Santeri Alijärvellä uraa on kertynyt viitisen vuotta Huskiesin riveissä. Tämän jälkeen on puettu päälle East City Giantsin paita kaudelle 2018 ja kaudella 2019 Alijärvi pelasi jo Wolverinesissa, eli palaa vuoden pelitauon jälkeen takaisin vahvuuteen. ”Fiilikset on todella hyvät, kova ja into ja odotus päästä kesällä törmäilemään ja vääntämään. Päätös Wolverinesiin tulemisesta syntyi pikkuhiljaa syksyn edetessä. Askon jatkuva hiillostus ja painostus varmasti edesauttoi asiaa”, Alijärvi heittää. ”Treeneissä on ollut hyvä meininki ja tempo päällä. Coach Mattingly ja muu valmennusryhmä on tehnyt todella hyvää työtä treenien suunnittelussa.” Tavoitteekseen Alijärvi toteaa hyvän pelin ja nousujohteisen futiksen koko kesän ajalta – tarkoitus on myös päästä nostamaan Vaahteramaljaa kauden päätteeksi.

”Nähtyäni Santerin suorituksia avoimissa harjoituksissamme, tiesin, että hänestä tulee suuri lisäys puolustuksen linjaamme. Hänen nopeutensa ja aggressiivisuutensa edge rusherina on iso apu puolustuksen rakentamisessa.”