Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimukset kaudelle 2021 Ville Miettisen, Otto Mäkisen sekä Niklas Reinhardtin kanssa. Aikaisemmin marraskuun rosterissa julkaistu, Porvoosta ahmalaumaan siirtynyt nuori linjalupaus Veeti Puustinen saa siis tuttuja pelikavereita vierelleen tulevana kesänä. ”On hienoa saada nämä neljä herrasmiestä Wolverinesiin. He tuovat paljon joukkueeseen, erityisesti siksi, että kaikki heistä ovat olleet jossain määrin aloittavina pelaajina Vaahteraliigassa viimeisen kahden vuoden aikana. Tällä on hankala mennä metsään. Olemme erittäin innoissamme näistä vahvistuksista”, päävalmentaja Michael Mattingly kertoo.

Hyökkäyksen linjamies ja kaudella 2019 Porvoon jokaisen ottelun aloittavassa kokoonpanossa edustanut Ville Miettinen on tyytyväinen päästessään jälleen harjoittelemaan. ”Treenaaminen on maistunut näin loukkaantumisen jälkeen. On ollut mukavaa nähdä, että joka pelipaikalle saadaan valmentaja, mikä lisää tekemisen meininkiä pelipaikkakohtaisesti. Tavoitteena saada pelattua ehjä kausi ja auttaa joukkuetta tarpeen mukaan”, Miettinen toteaa.

Aikaisemmin Porvoossa valmentanut ja pelaajiin niinä aikoina tutustunut Wolverinesin hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja kuvailee Miettistä: ”Ville on pelannut Porvoossa jo useamman vuoden Vaahteraliigaa. Hän tuli Hyvinkäältä alun perin. Saadaan hyökkäyksen linjaan hyvä uusi vahvistus lisää. Ville on rauhallinen kaveri ja osaa hommansa. Fiksu pelaaja. Tuo kokemusta joukkueeseen.”

Puolustuksen linjassa vaikuttava Otto Mäkinen ei ole vielä kerennyt armeijasta joukkueen harjoitusvahvuuteen. ”Fiilikset tulevaa kautta ajatellen ovat korkealla. Viime kausi meni töiden, koulun ja armeijaan valmistautumisen takia vähän penkin alle. Parhaillaan suoritan varusmiespalvelusta panssariprikaatissa. Reenaaminen tosin ei ole keskeytynyt, vaan ollaan vietelty vähän pidempää offseasonia. Odotukset omasta suorittamisesta ovat nousujohteisia reenin lisäännyttyä ja tulosten kasvettua. Tulevana kautena tulee oleen siistiä olla osa tätä jengiä ja päästä omalla panoksellaan hakemaan yhteistä maalia!”

”Mäkisen Otto on nuorempaa porukkaa, pelasi pojan kanssa samaan aikaan junioreissa ja ollut juniorimaajoukkueessa mukana. Pystyy pelaamaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa linjoja. Monipuolinen kaveri ja nuori jätkä, eli pystyy kehittymään paljon. Vaahterakokemustakin löytyy”, Leivoja kertoo.

Tukimies Niklas Reinhardt pelasi kaudella 2020 Butchersin aloittavassa kokoonpanossa, ja plakkariin jäi neljän pelatun ottelun seitsemän taklausta, kahdeksan avustettua ja yksi säkki. Lisää vastaavaa tilastokertymää lienee odotettavissa myös tulevalla kaudella. ”Treeneissä on ollut tosi hyvä meno. Valmennus on ammattimaista, mikä nostaa treenien intensiteetin tasoa pelaajien määrän lisäksi. Kaikilla on jotain näytettävää kaikilla pelipaikoilla ja myös sen takia kaikki treenaa tosissaan, mutta hyvällä fiiliksellä. Henkilökohtainen tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman monta snäppiä ja antaa enemmän näyttöjä Vaahteraliigassa ensi kaudella”, Reinhardt kertoo.

”Nikke tuli kanssa Hyvinkäältä aikoinaan. Hän on pelannut linebackeria Porvoossa aloittavana jo monta vuotta, vaikka onkin nuori kaveri. Asuu nykyään Helsingissä, joten lyhyempi matka varmasti innosti, kun pyysin että tulee meille. Kiva kun pääsi, hän on tosi hyvä pelaaja. Tykkään siitä, että hän antaa aina kaikkensa ja tekee paljon duunia hyvällä asenteella”, Leivoja hehkuttaa.

Wolverines julkaisi jo marraskuun rosterissaan tiedon puolustuksen linjamies Veeti Puustisen liittymisestä vahvuuteensa. Lieneekin hyvä kysyä fiiliksiä myös nuorelta lupaukselta. ”Treenaamiseen on ollut enemmän motivaatiota kuin koskaan ennen. Treeneissä on ollut joka kerta paljon porukkaa ja ilmapiiri on hyvä. Valmentajat ovat Suomen huippuluokkaa ja todella motivoituneita omaan tekemiseensä. Tavoitteena on ainoastaan Suomen mestaruus”, Puustinen viestittää kuulumisiaan.

”Veeti on tämä nuorin kaveri, mutta kuitenkin pelannut pitkään. Treenaa kovaa, on hyvässä kunnossa ja on ollut kerran vai kaksi Floridassakin asti pelaamassa. Oikeasti lupaava pelaaja. Oli jo viime kaudella aloittavana Vaahteraliigassa, ja vasta 16-vuotiaana. Todella lahjakas sälli, varmasti Suomen lahjakkaimpia omassa ikäluokassa. Näen tosi hyvänä hommana, että hän pääsee Valastin Villen kanssa treenaamaan. Varmasti kehittyy paljon – tiedän myös, että on puntti tulossa ja voi olla, että hän on vahvempi kuin Olaus Alinen”, Leivoja myhäilee. Puustisen ja mediassa laajaa kiinnostusta herättäneen Alisen hän toteaa olevan ikäluokkansa parhaat Suomessa.

Wolverinesin kausi 2021 näyttää jo varsin lupaavalta – pidä silmät auki, sillä kausikortit tulevat myyntiin aivan pian!

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment