Wolverines on solminut pelaajasopimuksen kaudelle 2021 Curtis Slaterin kanssa. Roostersin paidassa suomalaiselle jenkkifutisyleisölle tutuksi tulleen Slaterin paluu Vaahteraliigaan on ollut amerikkalaisen jalkapallon seuraajien parissa odotettavissa. Slaterin nimi on esiintynyt muutamaankin otteeseen lajin epävirallisen keskustelupalstan spekulaatioissa.

Japanissa syntynyt mutta Texasin Houstonissa kasvanut Slater on ennen Vaahteraliigauraansa pelannut West Texas A&M:ssä yliopistojenkkifutiksen 2-divisioonaa ja Saksan liigassa Marburg Mercenariesissa sekä Hamburg Huskiesissa. Lisäksi Slater oli myös osa Yhdysvaltojen maajoukkuetta vuonna 2015. Roostersissa pelatun kolmen kauden aikana (2016, 2017 ja 2018) Slater urakoi tilastoihin muun muassa yhteensä 161 taklausta, 17 syötönkatkoa sekä 14 onnistunutta heiton puolustusta.

Kulunutta kahta vuotta Slater kuvaa kuluttavaksi ja uuvuttavaksi. ”Olen pitänyt itseni aika kiireisenä erilaisten työmahdollisuuksien ja henkilökohtaisten pyrkimysten saralla, joilla olen mahdollistanut elämäni jatkamisen täällä Euroopassa. Kun yhtälöön lisää myös koronapandemian, uskon, että kokemus on auttanut kehittämään tietynlaisen henkisen mielentilan. Tämä taas on auttanut pysymään rauhallisina näinä koettelevina aikoina. Kuten sanonta menee: mikä ei tapa, vahvistaa” hän viestii kuulumisiaan.

Slater kertoo, että motivaatio ja päättäväisyys kentälle paluuta kohtaan ei ole missään kohtaa järkkynyt. Hän sanoo ”staying ready so you don’t have to get ready” -moton edustavan parhaiten sitä asennetta, millä hän on pitänyt itsensä kunnossa ja valmistautunut paluuseen. Mies kertoo, että tulevalla kaudella on tarkoitus jatkaa hetkellisesti keskeytynyttä uraa. ”Olen pysynyt positiivisena ja kärsivällisenä koko prosessin ajan ja teen kaikkeni, että pääsen jatkamaan sitä menestystä, johon minut on tavattu yhdistää.

Tavoitteeni tällä kaudella on saavuttaa kokonaisvaltaista menestystä Wolverines-organisaatiossa”, Slater kertoo. Hän uskoo, että ennen kautta tehty työ kantaa heti kauden alkuun ja toivoo samalla monipuolistavansa joukkueen hyödynnettävissä olevia pelikuvioita. ”Uskon kaiken tämän osaltaan motivoivan jätkiä laittamaan kaiken likoon niin peleissä kuin pelien ulkopuolellakin, ja tämän tulisi olla hauskaa katseltavaa. Joukkueen menestys johtaa pelaajien menestykseen”, mies toteaa. ”Auttaminen lajikulttuurin edistämisessä niin valmennuksen, treenauksen kuin junioriohjelmienkin kehityksen kautta tulee aina olemaan osa elämääni jossakin muodossa. Se on se pohja, jolle intohimoni amerikkalaista jalkapalloa kohtaan rakentuu, kuten myös sekä aikaisempi että tulevaisuudelta tavoittelemani menestys.

Curtis Slater kertoo keskustelujen päävalmentaja Michael Mattinglyn kanssa johtaneen päätökseen pelata Wolverinesissa. ”Keskittyminen, päättäväisyys ja energisyys ovat kaikki avaimia menestyneen pelaajapolunrakentamisessa. Uskon, että suunta, johon hän vie Wolverinesia on sellainen, johon voin hyvillä mielin osallistua”, Slater toteaa. Hän kokee sopivansa hyvin yhtälöön mukaan sekä kertoo olevansa innostunut, valmis ja odottavainen tulevaa matkaa kohtaan.

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä saadessamme Curtisin joukkueeseen ja takaisin Vaahteraliigaan. Hänen kyvykkyytensä on tunnettu tosiasia ja tulen peluuttamaan häntä monipuolisesti joka puolella kenttää. Hänellä on varmasti keskeneräisiksi jääneitä asioita hoidettavana. Hyvää kannattaa odottaa”, päävalmentaja Michael Mattingly toteaa.

Vaahteraliigaan on ilmoittautunut tulevalle kaudelle seitsemän joukkuetta. Curtis Slater kertoo odottavansa erittäin innoissaan niin tuttujen kuin uusienkin kasvojen kohtaamista kentällä sekä näkevänsä, minkälaisiin suorituksiin muut joukkueet yltävät. Hänen mukaansa tuleva kausi vaikuttaisi olevan täynnä kovatasoisia urheilijoita kaikissa joukkueissa. Näyttäisi siltä, että joukkueissa on tehty paljon töitä mestaruuden vaatimien kriteerien saavuttamiseksi. Voitontahto on varmasti kaikilla valtava. ”Tämä on hienoa sekä liigalle että lajille”, hän hehkuttaa. Slater kertoo odottavansa avausottelun tuomia haasteita sekä pelintekijöiden näyttöjä todellisista kyvyistään. ”Either show up or get shown out!

Lopuksi on hyvä päättää kaikkein tärkeimpiin, eli Wolverinesin faneihin, joille Slaterin terveiset ovat seuraavat: ”olen siunattu saadessani tämän mahdollisuuden sekä kiitollinen siitä, että saan olla osa tätä perhettä. Kauden avaus tulee aivan pian ja toivon, että te kaikki olette valmiita. Missiomme on pelata edessänne sillä asenteella, että te olette se perustus, jolle kaikki menestys rakentuu, ja menestystä todella on luvassa. Nähdään pian!