Naisten Vaahteraliigan kauden 2021 avauskierroksella Wolverines Ladies saa vieraakseen Turku Trojansin. Joukkueiden keskinäiset Vaahteraliiga-ottelut ovat päättyneet tähän asti aina Wolverinesin voittoon, mutta ottelut ovat tiukentuneet vuosi vuodelta. Tästä kertoo esimerkiksi kausikohtaisten maalierojen keskiarvon kehitys: 2018 – 38 p, 2019 – 16.5 p, 2020 – 11 p.

Typistetyn kauden 2020 tilastojen valossa, joukkueiden hyökkäykset profiloituivat hyvin erilaisiksi. Wolverines Ladiesin juoksuhyökkäys eteni liigan parhaalla 242.3 jaardin pelikeskiarvolla, kun heittohyökkäys heräsi kunnolla vasta finaalissa. Turkulainen heittoyökkäys taas oli liigan tehokkain 44.3 % onnistumisprosentilla, omaten myös vahvan juoksu-uhan vastustajille.

Joukkueiden hyökkäysten vahvuudet näkyivät ehkä harjoituskentiltä saadun kokemuksen myötä myös puolustuksen puolella, sillä Wolverines puolustus oli liigan vahvin juoksun puolustaja, päästäen vastustajan etenemään ainoastaan 1.5 jaardia kerrallaan, 30 jaardin pelikeskiarvolla. Turun puolustus taas oli liigan vahvin heiton puolustaja, päästäen koko kaudella vain yhden heitto touchdownin, ja ottaen viisi syötönkatkoa.

Joukkueet lähtevät kauteen hyvin erilaisista lähtökohdista haastavan korona off-seasonin jälkeen. SAJL kausiennakossa Wolverines Ladiesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo luonnehtii joukkuettaan koronarajoitusten vaikeuttamien olosuhteiden myötä yhdeksi sisukkaimmista joukkueista, joita on omalla valmentajauralla nähnyt.

Aiempien kausien välieräpettymykset ovat tehneet Trojansista vielä entistäkin nälkäisemmän, ja päävalmentaja Pauli Ojanen tähdentääkin joukkueen tavoitteeksi pelata kauden paras peli kauden päätteeksi.

Ottelun prinsiipit:

  • Linjojen taisto
    Jenkkifutiksessa paljon ratkaistaan jo linjassa. Kummankin joukkueen linjoissa on tapahtunut muutoksia edelliseen kauteen verrattuna, joten mielenkiintoista kauden avausottelussa onkin nähdä, kumpi raivaa tilaa ja suojelee pelinrakentajaansa paremmin, ja kumpi pääsee häiritsemään toisen hyökkäystä tehokkaammin?
  • Wolverines heittohyökkäys
    Joukkueiden aiempien kohtaamisten perusteella, Trojans tulee varmasti laittamaan boksinsa täyteen kokeneita linebackereitaan Wolverines juoksun puolustamiseksi. Wolverinesin avaimena hyökkäyspelin avaamiseksi voidaankin pitää heittopelin onnistumista. Missä kunnossa ahmattarien heittohyökkäys tällä kaudella on, ja jääkö pallot kiinni?
  • Kumpi tuntee enemmän painetta?
    Normaalin treenikauden jälkeen ennakkosuosikin viitta kuuluisi kotijoukkueen harteille. Paikallisten koronarajoitusten myötä eriarvoiset treenimahdollisuudet toivat kuitenkin Turulle pidemmän korren, ja joukkueelle on siunattu parhaat mahdolliset olosuhteet menestykselle. Samalla Wolverines on joutunut valmistautumaan kauteen huomattavasti lyhyemmällä aikataululla. Vaikuttaako tämä ottelun, ja suuremmassa mittakaavassa kauden kulkuun?

Su 4.7. klo 17 – Helsingin Velodromi
Naisten Vaahteraliiga: Wolverines vs Trojans
Liput tapahtumaan 5€, lipunmyynti portilla.
(Alle 15-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi)

Ottelua voi myös seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ kautta, tai @wolverines_ladies Instagram storiesista


🏈
 Facebook-tapahtuma
🏈 Naisten Vaahteraliigan kauden 2021 otteluohjelma