Yhdysvaltojen kansallispäivänä pelatussa II-divisioonan Wolverines-avauksessa TAFT vei pisteet Vantaalle lukemin 18-28. Wolverines eteni ottelussa yhteensä 277 jaardia, joista 174 jaardia heittäen ja 103 juosten. TAFTin vastaavat lukemat olivat 321, joista 270 heittäen ja 51 juosten.

Wolverines aloitti pelin haparoiden ja TAFT oli niskan päällä. TAFTin pelinrakentaja #12 Jesper Korkealaisen heitot löysivät hyvin laitahyökkääjät ja RB #11 Joonas Mattilan jalka kulki etenkin sivurajalle suuntautuvissa peleissä. Wolverinesin puolustus onnistui hyvin pitämään linjan keskustan tukossa. TAFT onnistui ennen puoliaikaan kolmesti maalinteossa, kun kolme eri laitahyökkääjää kuljettivat pallon maalialueelle. Ensimmäinen lisäpistepotkuyritys kääntyikin heitoksi, mutta muuten kaikki ottelun lisäpisteet jäivät kirjaamatta.

Toisen neljänneksen lopulla TAFT kärsi loukkaantumista ja mm. hyvin pelannut TAFTin QB Korkealainen joutui sivun yläraajavamman takia. Kolmannelle neljänneksellä kentälle palasi sisuuntunut Wolverines. Kickoffista pallo siirtyi heti Wolverinesille, kun #65 Edo Waxlax haali pudonnen pallon käsiinsä. Wolverinesin pelinrakentaja #3 Rasmus Laalo juoksi vahvan hyökkäysvuoron lopussa kotijoukkueen ensimmäiset pisteet 6-22. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Wolverines painoi hyvin eteenpäin lyhyillä heitoilla ja #33 RB Sebastian Lugoran juoksuilla, mutta pysähtyi hyviin asemiin kun hyökkäysvuorot loppuivat. Seuraavalla hyökkäysvuorolla koko päivän vahvasti pelannut, 03-syntynyt laitahyökkääjä #12 Lukas Sundblad onnistui harhauttamaan kaksi puolustajaa. Pisteet kolmen neljänneksen jälkeen 12-22.

Seuraavassa TAFTin hyökkäysvuorossa nähtiin lopun alkua, kun TAFTin #44 Juuso Arminen juoksi päivän pisimmän pelin ja ja 63 jaardin heittopeli päätyi maalialueelle. Wolverinesin DB #26 Kaiden DeBock otti syötönkatkon TAFTin ollessa seuraavan kerran kiinni pallossa. Hyvin ottelussa toiminut Laalo-Sundblad -heittoakseli yhdistyi toistamiseen ja ottelun loppulukemat olivat 18-28. Wolverinesin juoksupuolustus pelasi erittäin hyvän pelin pitäen TAFTin juoksujaardit 51 jaardissa.

Lisäksi onnistujiin kuuluvat WR Lukas Sundblad kahdella TD:llä (9 kiinniottoa, 113 jaardia), RB Sebastian Lugora 81 jaardia sekä tasaisesi otteitaan pelissä parantanut Rasmus Laalo, 2 heitettyä TD:tä, yksi juostu TD, 174 heitto- ja 44 omaa juoksujaardia. Wolverinesin synniksi ottelussa koitui 140 rangaistusjaardia. Joukkueen seuraava ottelu on ensi sunnuntaina 11.7. Ottelua isännöi Hämeenlinna Tigers, joka nollasi avausottelussaan Turku Trojansin 52-0.

 

TEKSTI JA KUVAT: JS