Helsinki Wolverines on solminut sopimukset Suomen jenkkifutisyhteisölle tuttujen pelinrakentaja Jabari Harrisin sekä laitahyökkääjä RJ Longin kanssa kaudelle 2022. Lisäksi päävalmentaja Michael Mattingly ottaa huolehtiakseen hyökkäyksen koordinaattorin tehtävät ja siirtää vastuuta puolustuksesta Lasse Voipiolle sekä Mika Ahoselle. Mattingly kommentoi pelaajauutisia: ”Olen erittäin mielissäni päästessäni valmentamaan näitä kahta! Tätä on odotettu. Oli tärkeää saada mukaan nämä kaksi paikallista pelaajaa, joilla on myös kokemusta Vaahteraliigasta. Odotamme paljon Jabarilta, sillä hän paranee vuosi vuodelta. Tulevasta kaudesta voi hyvinkin tulla hänen paras kautensa.

RJ:n tulisi olla varsin virkeä. Hän ei pelannut kaudella 2020, ja loukkaantumisen vuoksi ennen aikojaan päättynyt kausi 2021 tarkoittaa, että hän on käytännössä ollut kaksi kautta sivussa. Tiedän kuitenkin, että hän on valmis ottamaan tilanteen haltuunsa sekä näyttämään kaikille, miksi hän on yksi parhaimmista laitahyökkääjistä liigassa.

Osa jenkkifutisyhteisöstä saattaa muistaa lukeneensa sosiaalisessa mediassa Harrisin ilmoituksen eläköitymisestä. ”En usko, että kukaan koskaan ottaa tosissaan eläköitymisuutisiani! Joidenkin mukaan eläköidyn joka vuosi”, Harris nauraa. Hän kertoo jättäneensä kaiken jenkkifutikseen liittyvän kolmeksi kuukaudeksi, mutta palaavansa kentälle ensisijaisesti siksi, koska rakastaa lajia. Jatkamispäätöksen taustalla on Harrisin mukaan myös ystävien sekä perheenjäsenten päivittäinen kannustus sekä vakuuttelut siitä, että hänellä on yhä annettavaa sekä lajille että erityisesti häntä ihaileville nuorille pelaajille. ”Olen aina sanonut itselleni, että haluan pelata kauden ollessani kolmissakymmenissä sekä pelaavani niin kauan, kunnes en enää siihen kykene. Vielä ei ole tullut rajaa vastaan, joten shown pitää jatkua.” Long taas perustelee päätöstään palata Wolverines-paitaan joukkueessa olevilla ihmisillä. ”Pääosin päätökseeni vaikutti organisaatio itsessään! Täällä on paljon hyviä tyyppejä taustajoukoista pelaajiin.

Kysyttäessä tavoitteita tulevalle kaudelle, kiteyttää Harris ainoaksi tavoitteekseen voittamisen. ”Vihaan häviämistä ja tunnetta siitä, että olen häviäjä”, hän myöntää. ”Tavoittelen aina voittoa. Se on ainoa odotukseni kaudelta.” Samalla linjalla jatkaa myös Long. ”Ainoa odotukseni on voittaa.

Wolverinesin valmentajat ja pelaajat ovat Harrisille jo tuttuja. ”Minut toivotettiin lämmöllä takaisin joukkueeseen, joten olen vain valmis aloittamaan työskentelyn ja tekemään oman osani.” Harris odottaa myös kaikkien vastustajien kohtaamista: ”Ollakseen paras, tulee se todistaa parhaat kohtaamalla.” Pelaajien samanmielisyys jatkuu: ”Olen innoissani päästessäni pelaamaan kaikkien kanssa! Tämähän ei ole minun ensimmäinen vuoteni tässä organisaatiossa ja eikä yhteyttä muihin lähdetä rakentamaan aivan alusta asti”, Long toteaa. ”Olen myös iloinen päästessäni pelaamaan kaikkia lahjakkaita liigapelaajia vastaan.”

Kiitos, kun otitte minut vastaan yhdeksännelle jenkkifutiskaudelleni Suomessa! Odotan tulevan kauden olevan onnistunut”, Harris viestittää ahmaperheelle. Samalla linjalla jatkaa myös Long: ”kiitos, kun saan olla mukana – olen innoissani saadessani olla täällä.”

 

Alkuperäiset kuvat: Jari Turunen