Wolverines Blue otti miesten 2-divisioonassa kauden toisessa pelissä toisen voittonsa, kun ECG kaatui varsin kaksijakoisen pelin jälkeen tiukasti 14-8 (14-2).
Peli lähti Wolverinesin osalta vauhdikkaasti liikkeelle, kun ensimmäisen hyökkäysvuoron lopussa QB Rasmus Laalo löysi Hitch and Go-kuvion jälkeen Matias Tuomisen vapaana, jolla oli helppo työ edetä maalialueelle. Kahden lisäpisteen yritys ei onnistunut.
Ottelun toinen pistesuoritus nähtiin melko pian, kun muutaman hyökkäysvuoron ja syötönkatkon jälkeen pallo päätyi Wolverinesille oman maalialueen tuntumassa, jonne ECG onnistui lopulta taklaamaan Wolverines-hyökkääjän kahden pisteen arvoisesti.
Ensimmäisen jakson näyttävin suoritus nähtiin seuraavalla Wolverinesin hyökkäysvuorolla, kun ECG-puolustuksen väärä aloitus antoi Rasmus Laalolle mahdollisuuden ns. vapaaseen peliin. Matias Tuominen nappasi korkean pallon ilmasta kolmen ECG-puolustajan välistä, karisti taklaukset ja eteni maaliin asti. Tällä 52 jaardin maalilla ja Amjad Alrubayen lisäpistekiinniotolla puoliajalle mentiin Wolverinesin 14-2 johdossa.
Ensimmäiset kaksi neljännestä oli varsinkin kotijoukkueen puolustukselta vahvaa näytöstä, kun ECG hyökkäys pidettiin 70 etenemisjaardissa. Wolverinesin hyökkäys eteni kahdella neljänneksellä 150 jaardia, joista 146 heittäen.
Puoliajan jälkeen ECG vaihtoi pelinrakentajaksi Jason Thomasin sijaan nuoren 16-vuotiaan Nooa Kurjen. Nooa Kurki on lajin huippulupaus, joka on tuntuu ECG:n päävalmentajan Robert Johnsonin suojissa kehittyvän vauhdilla eteenpäin.
Wolverines-puolustus ahdisti hyvin erittäin liikkuvaa Kurkea, mutta nuori QB löysin hyvin paineesta huolimatta laitahyökkääjät. ECG-hyökkäyksen edetessä kolmannella neljänneksellä vääjäämättä kohti maalialuetta, otti Wolverinesin takapuolustaja Kaiden DeBock ottelun toisen syötönkatkonsa ja käänsi suunnan takaisin toiseen suuntaan.
Viimeisellä neljänneksellä ECG:n edettyä taas kotijoukkueen maalialueen tuntumaan QB Kurki löysi lyhyessä Slant-kuviossa ikätoverinsa Daniel Rubinsteinin keskeltä ja tilanne oli 14-8. ECG sai vielä mahdollisuutensa pelin lopussa, mutta ottelussa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa häärinyt Kaapo Viuha löi pallon maahan ECG:n neljännellä yrityksellä.
Viuhan ja Laalon juoksupelien myötä Wolverines pystyi käyttämään pelikellon loppuun ja varmistamaan ottelun voiton. ECG-puolustus pystyi pitämään Wolverines-hyökkäyksen toisella jaksolla pääosin poissa kentältä ja kotijoukkueen hyökkäys eteni vain 27 jaardia, kun ECG:n vastaava luku oli 142 jaardia. Varsinkin molempien joukkueiden juoksupuolustukset olivat erittäin vahvoja läpi ottelun ja yhtään yli kymmenen jaardin juoksupeliä ei koko ottelussa nähty.
Wolverines Bluekohtaa seuraavaksi Lappeenranta Razorbacksin Ulkovelolla sunnuntaina 19.6. klo 16 alkavassa ottelussa.
Teksti ja kuvat Jan Sundblad

 

Wolverines Blue kohtaa seuraavaksi Lappeenranta Razorbacksin Ulkovelolla sunnuntaina 19.6. klo 16 alkavassa ottelussa.