Miesten kakkosdivari potkaistiin käyntiin Wolverines Bluen 18-7 voitolla Hämeenlinna Tigersista

Taistelu miesten kakkodivisioonan tämän vuoden Rautamaljasta käynnistyi viikonloppuna. Kotijoukkue Wolverines sai sunnuntaina vastaan viime kaudelta tasaisen väännön tarjonneen Hämeenlinna Tigersin. Neljällä laitahyökkääjällä pelannut Wolverines-hyökkäys aloitti melko tasapainoisesti juoksuin ja lyhyin heitoin. Wolverines juoksi varsinkin pelin alussa paljon keskeltä. Ja kun Tigers-linja ja tukimiehet onnistuivat tämän hyvin pysäyttämään, siirtyi hyökkäys käyttämään lisäksi option-pelejä, jotka hieman avasivat peliä.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Wolverines RB Sebastian Lugora #33, joka juoksi hyvästä kenttäasemasta maalialueelle ottelun toisella neljänneksellä. Toista pistesuoritusta tarvitsi odottaa vain Wolverinesin seuraavaan hyökkäysvuoroon, jolloin Vaahteraliigassakin vahvoja otteita esittänyt 03-syntynyt Matias Tuominen #34 sai QB Rasmus Laalon #3, heiton kiinni ja karkasi maalialueelle.

Puoliaikaan mennessä Wolverines-hyökkäys oli edennyt yhteensä 169 jaardia, kun erinomaisen ottelun pelannut Wolverines-puolustus piti Tigers-hyökkäyksen vain 30:ssä jaardiassa. Wolverinesin linjat tekivät hyvää työtä ja varsinkin Wolverinesin puolustuslinja tuntui ja näytti järkälemäiseltä. Kehua täytyy myös tukimiesosastoa, joka esti juoksut ja auttoi myös hyvin pelannutta puolustuksen takakenttää.

Puoliajan jälkeen melko kapealla rosterilla peliin lähtenyt Tigers pystyi kasaamaan hyvin itsensä ja toinen pelijakso olikin selvästi edellistä tasaisempi. Ottelussa Wolverinesin potkaisijana toimineen Lukas Sundbladin onnistunut yli 70 jaardin puntti Tigersin yhden jaardin linjalle, ja puolustuksen vahvat esitykset Tigersin maalialueeeen läheisyydessä takasivat Wolverines-hyökkäykselle otolliset asemat, joita ei jätetty käyttämättä.

Wolverinesin 05-syntynyt #31 Amjad Alrubaye ”Amu” siirsi heittopelillä joukkueen jo 18-0 johtoon. Ottelussa Wolverines pelasi kaikki lisäpisteyritykset, eikä niissä kertaakaan onnistunut. Tigersin erittäin liukas pelinrakentaja Jaakko Jokinen nousi esiin etenkin pelin loppuvaiheessa omilla juoksuillaan scramble-tilanteissa, joissa hyökkäyksen alkuperäinen peli oli osittain jo epäonnistunut. Jokinen vastasi myös joukkueen ainoasta TD:stä. Esiin voi nostaa myös Tigers-puntteria Mika Kulmalaa, joka pitkillä lentopotkuilla piti joukkueen kenttäasemat vähintäänkin kohtuullisina läpi ottelun. Lisäksi Tigers-puolustus pystyi pitämään varsin hyvin aisoissa Sebastian Lugoron juoksuyritykset, joita epävirallisiin tilastoihin päätyi lopulta 27 kappaletta.

Ottelun lopullisesta ratkaisusta vastasi nuori lupaus #43 Kaapo Viuha. 05-syntynyt Kaapo otti toisen syötönkatkonsa aivan ottelun lopussa ja varmisti näin kotijoukkueelle pisteet. Wolverines-hyökkäys eteni ottelussa yhteensä 239 jaardia, joista 176 heittäen. Tigersin vastaavat lukemat olivat 140, joista 78 heittäen. Wolverinesiltä varsin vahva esitys kauden alkuun, jossa onnistumisia nähtiin kautta linjan. Myös kirjaimellisesti.

Otteluasetelmat seuraavaan Wolverines Blue-peliin ovat erittäin kiinnostavat, kun 1-divisioonasta pudottautunut, lajilegenda Robert Johnsonin luotsaama nuori ECG kohtaa 14.6. Wolverinesin ulkovelolla klo 17:30. Tervetuloa kannustamaan! Katso myös Tigers-otteluraportti ja kommentit https://www.hmltigers.fi/yleinen/2022/tigers-miehet-avasivat-kautensa-vierasottelulla/

Teksti ja kuvat Jan Sundblad