Wolverinesin Jasper Lindqvist (185/100, s. 2001) on aloittanut jo kauden 2022 Sveitsin Basel Gladiatorsien riveissä. Lindqvist ei ole Gladiatorsien ensimmäinen suomalaisvahvistus – hänelle TAFTin ajoilta tuttu Niko Nousiainen on pelannut joukkueessa muutamia vuosia aiemmin. Lindqvist kertookin niin Wolverinesin Turo Lipposen ja Isto Laalon kanssa käydyn rohkaisevan keskustelun sekä Nousiaisen suositusten ja kertoman vaikuttaneen hänen omaan päätöksensä lähteä alemmas Eurooppaa kokeilemaan elämää niin kutsuttuna import-pelaajana.

Helmikuussa Europlayersissa alkanut rekrytointiprosessi meni Lindqvistin mukaan sutjakkaasti. Lindqvist lensi Sveitsiin jo maaliskuun loppupuolella. Gladiatorsien osalta tarvetta hyökkäyksen linjamiehelle oli erityisesti paikallisten pelaajien ammattien vuoksi; lääkäreinä ja poliiseina työskentelevät joukkuekaverit ovat usein poissa vahvuudesta töidensä vuoksi. Gladiatorsien kanssa tehty sopimus sisältää määräaikaisen siirron Wolverinesista. Tällä tavalla varmistetaan, ettei Lindqvistin paluuta Suomeen ja Wolverinesiin kiusaa karenssiaika.

Lindqvist kertoo yhteydenpidon olleen lähes päivittäistä rekrytointiprosessin ajan. Tiiviin yhteydenpidon lisäksi hän valmistautui kauteen tekniikkatreeneillä Chris Mulumban kanssa sekä Wolverinesin fysiikkavalmentajaIlari Lehterän ohjauksessa. Lisäksi harjoittelua tuki kuntoa ja reaktiokykyä kehittävät painitreenit. Sveitsissä Lindqvistin lähes päivittäiseen rutiiniin kuuluu aamulenkki tai Lehterän mäkijuoksuohjelma, etänä opiskelua, kuntosali ja filmin opiskelua. Iltaisin vuorossa on joukkuetreenit tai perusteellisempaa kehonhuoltoa. Lindqvist kertoo myös hyödyntävänsä kuntosalin ohjattuja tunteja harjoittelun monipuolisuutta lisätäkseen. Myöntää pelaaja myös päässeensä nauttimaan Keski-Euroopan terassikeleistä kämppiksensä kanssa.

Joukkuettaan Lindqvist kuvaa monenlaisista pelaajista koostuvaksi. Gladiaattoreilla on neljä import-pelaajaa – Suomen lisäksi Yhdysvalloista ja Italiasta. Sveitsiläisten lisäksi joukkueen perusrunkoon kuuluu muutamia pelaajia Englannista. ”Tulen joukkuelaisten kanssa hyvin toimeen treeneissä. Treenit sujuvat hyvin, vaikka tempo ei olekaan yhtä kova kuin Suomessa. Valmentajapulan vuoksi meillä on vain yksi valmentaja, joten me importit olemme ottaneet vastuuta indeistä. Kaikki eivät kuitenkaan puhu hyvää englantia, joten kielimuurista aiheutuu haasteita. Onneksi muutama puhuu hyvää englantia ja saksaa ja toimivat tulkkeina tarvittaessa”, Lindqvist kertoo. Kauden alkua Lindqvist kuvaa kohtalaisen hankalaksi. ”Saimme vastaamme sarjan kovimman joukkueen Calanda Broncosin, sillä sitä edeltävä peli peruttiin runsaan lumen vuoksi, sillä pelit pelataan luonnonnurmella. Alku oli kankea Broncosia vastaan, mutta pääsimme kuitenkin muutaman kerran redzonelle asti. Ikävä kyllä emme saaneet palloa maaliin asti. Puolustus kuitenkin pelasi mallikkaasti ja pitivät meidät pelissä mukana. Ensimmäisen pelin perusteella sanoisin joukkueen olevan keskitasoa sarjassa.” Sarjan tasoa itsessään Lindqvist vertaa hieman Suomen Vaahteraliigaa heikommaksi.

Ahmalauma odottaa mielenkiinnolla, miten kausi Sveitsissä jatkuu ja pääsee toivottamaan Lindvistin Sveitsin-reissultaan takaisin kauden päätyttyä – mikäli Gladiaattorit pääsevät pudotuspeleihin, nähdään Lindqvist Suomen kentillä heinäkuun puolivälin paikkeilla. Tsempit Japelle Baseliin!

 

Kuva Jasperista: Boris Meurer, @frozenmotionphotos