East City Giants – Helsinki Wolverines U13 9 vs 9 SM-sarja: 50-6 (28-6)

Sunnuntaina 6.8.2017 Käpylän Ulko-Velon kentällä esiintyivät molemmat seuran U13-joukkueet. Espoo Wolverines edustaa U13 9 vs 9 SM-sarjassa A-lohkossa ja Helsinki Wolverines B-lohkossa. Espoolle ottelu oli kauden ensimmäinen, kun taas Helsinki Wolverines on pelannut kahteen otteeseen, ensin häviten Seinäjoki Crocodilesille 18-48 ja sitten kukistaen Vantaan TAFT:in 38-0. Ottelut olivat ensimmäset kesätauon jälkeen. Vastustaja East City Giants on ollut vakuuttavan kova voittaen suvereenisti ottelunsa. Ottelun pääpointteihin kuuluikin saada pidettyä ahmahyökkäys kentällä tehden pisteitä ja puolustuksen pitäisi pystyä vastaamaan ECG:n monipuoliseen ja kovaan hyökkäykseen. Molemmat joukkueet olivat saaneet hyvin pelaajia pukeisiin, joten tahti tulisi olemaan vauhdikas. Sää oli pilvinen ja hieman ennen puoltapäivää alkanut ottelu saatiin vietyä melko hyvissä olosuhteissa läpi, vain pieni sadekuuro pääsi yllättämään kesken ottelun.

 

Ottelu lähti East City Giantsin potkun palautuksella. Jo heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla ECG marssi kentän läpi maalialueelle. Vastaavasti ahmahyökkäys ei tikittänyt tänään samalla taajuudella kuin edellisessä TAFT kohtaamisessa, joten ECG lähti menojaan heti ottelun alusta. Kivenkova ECG puolustus antoi linjan läpi jatkuvaa painetta ja viime matsissa QB saappaisiin varsinaisen QB:n Aatu Mikkosen loukkaannuttua hypännyt Rame Borg oli kovan paineen alla koko matsin. Ahnaat pikkujättiläiset olivat läpi pelin hyvin hereillä eivätkä antaneet ahmahyökkäyksen yllättää itseään. Muutama valonpilkahdus wolvoleiriin onneksi saatiin ottelusta hienojen yksilösuoritusten jälkeen. East Cit Giants oli ennustetun kova ja emme heitä pystyneet haastamaan, joten tulos isännille melko tylysti 50-6. Ottelu oli kuitenkin rehti ja Wolverines kiittää isäntiä hyvästä pelistä ja urheiluhengestä. Helsinki Wolverinesin pleijaripaikka on nyt vaikeasti saavutettava, mutta periksi ei anneta ja 20.8 mennää Turkuun tekemään kaikki voitavamme!

Ottelusta hyvistä otteista valmennus haluaa nostaa esille Kaapo Viuhan hienot catchit ja komean syötönkatkon, Juuso Asikaisen hienon maalin ja juoksun, sekä pelinrakentajanakin pelaavan Rame Borgin periksiantamattoman asenteen puolustuksessa. Vaikka tulos ei mairittele, nippu hyviäkin suorituksiakin nähtiin!

Helsinki Roosters – Espoo Wolverines U13 9 vs 9 SM-sarja: 8-34

 

Päivän toinen ottelu Ulko-velolla oli samaa sarjaa, mutta vain toinen lohko. Helsinki Roosters puolestaan isännöi paikalle ”matkannutta” Espoo Wolverinesia. Roosters oli ehtinyt pelata yhden ottelun jossa olivat Vaasasta hakenut 30-0 voiton Vikingseistä. Espoolle ottelu oli siis kesän ensimmäinen U13 sarjapeli. Aamun pilvet olivat jo osittain kaikonneet ja ottelu saatiin pelattua hyvissä olosuhteissa. Alkukauden hyvin harjoitusotteluissa esiintynyt Espoo Wolverines jatkoi sitä minkä hyvin osaavat, eli voittaa. Kova Wolverinespuolustus onnistui pitämään Roostersin hyökkäyksen kurissa ja päästivät vain yhden touchdown-suorituksen pelissä. Samaan aikaan ahmahyökkäys kuljetti palloa hyvin ja onnistui tekemään hyökkäysvuoroillaan tasaisesti pisteitä. Hyvät otteet puolustuksessa varmisti Espoo Wolverinesille 34-8 voiton paikalliskamppailusta ja hyvän aloituksen U13 Sm-sarjakauteen. Seuraava peli onkin jo 9.8 klo 18.00 Hyvinkäällä Bulldogsia vastaan.

Valmentaja Ami Rubinstein halusi nostaa esille puolustuksen pelin sunnuntailta. Eli LB:t Arsi Virta, Heikki Ruohonen ja ensimmäisen pelinsä pelannut Jesper Kotkansalo esittivät vakuuttavia otteita ja hienoja taklauksia!

Kiinnostaako jenkkifutis? Onko tuttavapiirissä joku 7-13 vuotias nuori joka kaipaisi vauhdikasta, hauskaa ja vielä kohtuuhintaista harrastusta? Helsinki ja Espoo Wolverines ottaa joukkueisiinsa läpi vuoden uusia pelaajia, alkuun pääsee todella helposti. Ota rohkeasti yhteyttä!

Mukaan tästä!

-Veikko Viuha