Road to the Finals – Osa 2 – Runkosarjan 2. kierros

Helsinki Wolverines Ladies asetti tulokaskaudelleen naisten Vaahteraliigassa tavoitteeksi päästä pudotuspeleihin ja kolmiosainen juttusarja-Road to the Finals tulee kertomaan, kuinka paikka finaaliottelusta lunastettiin. Omia fiiliksiään ja kommenttejaan tulevat kertomaan niin pelaajat kuin valmentajatkin. Tässä osassa ääneen pääsevät liigakenttiä aikojen alusta asti kolunnut konkari DL/OL Elina Seppälä sekä toista kauttaan päävalmentajan roolissa toimiva Pekka Lamminsalo.

Osa 2 – Runkosarjan 2. kierros

Heinäkuun puolessa välissä naisten Vaahteraliiga palasi kuukauden mittaiselta maajoukkuetauolta ja lähes kaikki pelaajat oli saatu ehjinä takaisin Suomeen. Vain kovanonnen Jonna ”Konna” Hakkarainen oli menetetty joukkueen vahvuudesta yläraajavamman vuoksi ja tulokaskauttaan korkeimmalla tasolla pelaavan Minna Tiaisen oli aika astua aloittavan pelinrakentajan saappaisiin. Ahmalauma lähti sarjan toiselle kierrokselle päättäväisin mielin, mutta yhteisen pelisävelen uudelleen löytäminen tuntui aluksi vaikealta.


Viikko 6. Helsinki Wolverines Ladies – Seinäjoki Crocodiles naiset 17-6 (9-0)

Runkosarjan 2. kierros aloitettiin edellisen tapaan Seinäjoen Crocodiles naisia vastaan, mutta tällä kertaa kotona Brahenkentällä. Crocodiles oli saanut tauon aikana vahvistuksia Tiina Salon ”comebackin” ja Saksan maajoukkuepelaaja Birgit Schwenkin muodossa ja edellisen kohtaamisen jälkeen myös pelinrakentaja oli vaihtunut ranskalaiseen Sylvie Aibecheen. Ahmaleirissä pelinrakentaja Minna Tiainen pelasi ensimmäisen liigastartteri-ottelunsa ja kokoonpanoon oltiin nostettu myös muutaman ottelun divarissa harjoitelleet rookiet WR Maija Castrén ja DL Sanna Uusimaa. Ottelusta kehkeytyi lopulta lähes trilleri ahmahyökkäyksen viimeistelyn jäätyä vajaaksi useaan otteeseen ja Crocodilesin löytäessä viimein aukon kotijoukkueen puolustuksesta. Wolverines-kokoonpanoon nostetut rookiet pääsivät kuitenkin loistamaan liigadebyytissään, kun Maija Castrén eteni kahdeksalla kiinniotollaan 61 jaardia ja Sanna Uusimaa onnistui taklaamaan vastustajan pelinrakentajan maalialueelle safetyn arvoisesti. Ottelun pisteistä vastasivat: Sanni Seppälä 3, Kirsti Nirhamo ja Katja Riihiaho 6, Sanna Uusimaa 2 sekä vierasjoukkueesta Satu Aumo 6.

Kuva: Päivi Ahola

Elina Seppälä”Oli aika takkuinen matsi kaikinpuolin. En tiedä painoiko osalla MM-kisat vielä alla, vai oliko pelikirjan vaihtaminen takaisin omaan ongelmana vai mikä oli. Tietysti Crocotkin varmaan pelasi paremmin kuin kotiluolassaan keväällä, mutta ottelu ei ollut meiltä millään tavalla hyvää suorittamista. Hoidettiin just se mitä piti.”

Pekka Lamminsalo”Crocot palasi maajoukkuetauolta huomattavasti vahvistuneena. Tiina Salo teki comebackin ja muutamia ulkomaisia vahvistuksia oli saatu kokoonpanoon. Selkeästi heilläkin oli peli parantunut. Meiltä Minna Tiainen teki liigastartteri-debyyttinsä ja pelasi oikein ansiokkaasti, mutta kyllä siellä näkyi, että meillä oli ollut pieni tauko, eikä oltu pelillisesti vielä taas siellä, missä oltiin ennen maajoukkuetauolle siirtymistä. Mutta voitto väännettiin ja oltiin tyytyväisiä lopputulokseen.”

 

Viikko 7. Tauko

 

Viikko 8. Pietari Valkyries – Helsinki Wolverines Ladies 6-31 (6-7)

Kuva: Tapani Moisala

Kaksi kuukautta oli kulunut joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta ja taukoviikon turvin oli Wolverines Ladies onnistunut lähes nollapelin arvoisesti scouttaamaan pietarilaisten toimivan option-hyökkäyksen. Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hieman haparoiden, mutta pietarilaisten onnistui ensin saada pakka kasaan ja kahden onnistuneen pelin turvin Valkyries-pelinrakentaja Kudinova juoksi tutun option-pelin päätteeksi 22 jaardia maaliin saakka. Tappioasema herätti ahmapuolustuksen ja vain muutamaa draivia myöhemmin LB Emmi Järn onnistui nappaamaan syötönkatkon palauttaen pallon maaliin. Sanni Seppälän onnistuneen lisäpistepotkun turvin puoliajalle siirryttiin 6-7 johdossa. Puoliajalla myös ahmahyökkäys oli päättänyt herätä taistelemaan ja kolmannen neljänneksen avausdraivi päätettiin maalin arvoisesti Kirsti Nirhamon napatessa Minna Tiaisen heiton kiinni. Ottelun loppu olikin sitten ahmalauman taidonnäytettä, kun sekä Emmi Järn että Kirsti Nirhamo onnistuivat toistamiseen maalin teossa ja Sanni Seppälän onnistuessa molemmissa lisäpistepotkuissa sekä yhdessä kenttäpotkumaalissa. Naisten Vaahteraliigan viikon 8. MVP:nä palkittiin LB Emmi Järn.

Kuva: SAJL

Elina Seppälä”Ottelun ratkaisu oli ehdottomasti meidän parempi suorittaminen. Harvoin SM-sarjapeleihin saa niin kovaa fiilistä ja latausta, mitä tähän matsiin oli, se oli ihan huikeeta. Lähdettiin kyllä ihan tosissaan näyttämään, että se oli ihan vahinko, että Valkyries voitti ensimmäisen matsin. No, numerot kertoo että oliko se vahinko vai ei.”

Pekka Lamminsalo ”Olimme saaneet selkeästi enemmän tietoa mitä Valkyries tekee ja pystyimme katsomaan nauhoja ja valmistautuminen siihen peliin oli aika kova. Itse jouduin tosiaan kyseisen ottelun olemaan poissa ja se ehkä jopa pakotti valmistautumaan enemmän. Tosiaan, puolustus pelasi ihan ilmiömäisen pelin ja Emmi Järn vei kaksi syötönkatkoa pohjiin. Sillä yleensä voitetaan pelejä, kun puolustus pelaa niin hyvin.”

 

Viikko 9. Helsinki Roosters Women – Helsinki Wolverines Ladies 14-0 (0-0)

Kuva: FSC Media/Riku Flink

Stadin Derby osa 2. pelattiin Käpylän jefupyhätössä Velodromilla ja vain kymmenisen minuuttia ennen ottelun alkua taivas repesi ja kaatosade alkoi. Ensimmäinen puoliaika pelattiin lähes täysin juoksupelien varasssa ja kerta toisensa jälkeen sininen ja punainen puolustus pakotti hyökkäykset lentopotkuun. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 0-0 ja viimein sade alkoi hellittämään. Vielä kolmaskin neljännes pelattiin pisteettömästi, mutta viimeisen 12 minuutin aikana kotijoukkueen onnistui viedä pallo kolmesti ahmapuolustuksen ohitse maaliin Sari Kuosmasen ja Janna-Jemina Seileksen toimesta. Voiton myötä Roosters Women päätti runkosarjansa ja siirtyi valmistautumaan kohti pudotuspelejä, kun taas Wolverines Ladies siirsi kaiken keskittymisensä tiukan tappion jälkeen viimeistä runkosarjaotteluansa kohti.

Elina Seppälä”Vaikka paljon asioita muuttuu, niin on yksi asia mikä ei muutu – rakasta paikallisvastustajaa vastaan käydään aina niin henkisesti kuin fyysisestikin tiukkoja vääntöjä. Matsi oli tasainen ja viimeiselle neljännekselle mentiin tasalukemissa. Sää oli ihan kamala, mutta sää on sama kaikille. Saatiin hyvin pelattua Roon juoksu pois, että heitoilla sitten lopulta ratkaistiin ottelu. Kaikinpuolin oli kiva pelata fyysistä ja rehtiä fudista.”

Pekka Lamminsalo ”Sadekeli on vaikea etenkin meidän hyökkäyksen kannalta, joka perustuu hyvin paljon pallon jakelemiseen eri pelaajille. Ensimmäisen puoliskon aikana kummatkaan hyökkäykset ei ollut ihan huipussaan, mutta uskaltaisin väittää, että jos tätä kenttäasemataistelua mittaa, niin me olimme niskan päällä. Roosters teki hyviä muutoksia puoliajalla ja onnistui sen jälkeen saamaan kaksi maalia enemmän kuin me. Heidän puolustuksensa on aina todella hyvä ja on haastavaa pelata heitä vastaan. Silloin kun Roosters muutaman kerran onnistuu hyökkäyksessä, niin siitä on välillä vaikea nousta takaisin peliin.”

 

Viikko 10. Helsinki Wolverines Ladies – Oulu Northern Lights 20-8 (20-8)

Runkosarjan viimeinen ottelu koitti viimein ja ottelusta ei panoksia puuttunut. Ahmapuolustus aloitti ottelun tuttuun tapaan – hieman tahmeasti ja Oulun vikkeläjalkainen Anna-Reetta Juntunen rankaisi nukahduksesta samantien. Lisäpistepelin onnistuessa oli taululla vierasjoukkueen 0-8 johto. Kotijoukkueen Kirsti Nirhamo oli kuitenkin päättänyt voittaa ja palautti maalin jälkeisen aloituspotkun aina maaliin saakka. Päästetty maali herätti myös kotijoukkueen puolustuksen ja revontulihyökkäys onnistui ottelun aikana enää neljästi pääsemään uusiin yrityksiin. Ahmahyökkäys onnistui maalin teossa kahdesti, kun Minna Tiainen löysi ensin Sanni Seppälän, joka juoksi 73 jaardia maaliin ja vielä ennen puoliajalle siirtymistä Kirsti Nirhamon maalialueelta. Toinen puoliaika pelattiin pisteittä, molempien joukkueiden puolustusten hoitaessa tehtäväänsä moitteettomasti. Ottelussa loistivat Kirsti Nirhamon lisäksi etenkin Johanna Pudas kahdella syötönkatkolla ja yhdellä maahanlyönnillä sekä Sarah Takolander armottomilla taklauksilla (4+6). Tiukan voiton turvin ahmalauma onnistui varmistamaan sarjataulukosta 2. sijan ja kotiedun pudotuspeleihin.

Elina Seppälä”Kotietua lähdettiin tavoittelemaan ja ihan hyvä panos sinänsä, että pelataanko välierämatsi kotona vai joudutaanko kenties Ouluun tai kaikkein kauheimpana vaihtoehtona Velodromille. Suoritettiin taas juuri se mitä piti, eikä yhtään enempää.”

Pekka Lamminsalo”Tämä oli meidän hyökkäyksen osalta hyvin vaihteleva peli. Onnistuttiin aina silloin tällöin, mutta ei sitten kuitenkaan. Puolustus taas aivan loistavasti klikkasi yhteen ja päästettiin vain yksi maali.”


Naisten Vaahteraliigan runkosarja oli nyt ahmanaisten osalta pelattu ja loistava 2. sija sarjataulukossa saavutettu. Kauden tavoitteet oli kaikinpuolin täytetty ja valmistautuminen välieräotteluun Pietari Valkyriesiä vastaan aloitettiin heti viimeisen runkosarjaottelun päätyttyä. Debyyttikausi naisten Vaahteraliigassa oli lähestymässä loppuhuipennusta ja ahmalauman nälkä kasvoi syödessä. Välieräpelistä ja finaaliin valmistautumisesta lisää seuraavassa ja viimeisessä osassa.

 

Teksti: Helsinki Wolverines Ladies
Kuvat: Päivi Ahola, Tapani Moisala, FSC Media, SAJL & Helsinki Wolverines Ladies