Helmikuu alkaa olla taputeltu ja miesten joukkueiden tämänhetkistä tilannetta on syytä hieman avata: kondis- ja perustekniikkaharjoitteluvaihe päättyi vuodenvaihteessa, eli täydellä varustuksella ja -kontaktilla harjoittelua on kohta kaksi kuukautta takana. Kolmesti viikossa järjestettävissä treeneissä on käynyt urheilijoita säännöllisesti kolmestakymmenestä ylöspäin ja kaikille pelipaikoille on riittänyt porukkaa.

Päävalmentaja Johnsonin hyökkäystyylin yksi kulmakivistä on nopea tempo ja se onkin ollut teemana harjoituksissa. Tällä hetkellä Ahmahyökkäys saa parhaillaan noin 45 peliä liikkeelle viiteentoista minuuttiin, eli pelejä saadaan liikkeelle jopa joka kahdeskymmenes sekunti. Puolustuksen kannalta tämän kaltainen treenivauhti on haastava, mutta jos puolustuksen pelikutsut saadaan tässä vauhdissa onnistuneesti toteutettua, kesällä on aikaa vaikka pidemmänkin palaverin pitämiseen vastustajan hyökkäystä odotellessa.

Pelaajamarkkinoilta vuodenvaihteen jälkeen lisää hyviä uutisia

Vikkeläjalkainen, kovaa juokseva keskushyökkääjä Ville Hämäläinen siirtyy Kotka Eaglesista lisäämään Ahmahyökkäyksen juoksuvoimaa ja onkin treeneissä ansainnut päävalmentaja Johnsonilta lempinimen “Secret Weapon”.

Hämeenlinnan suunnalta Huskyja pitkään menestyksekkäästi edustanut veteraanilinjamies Pasi Kallio tulee vahvistamaan Wolvojen hyökkäyksen linjaa ja tuo rutkasti kokemukseen perustuvaa varmuutta ja johtajuutta mukanaan.

Viime kaudella Wolverinesin puolustuksen koordinaattorina toiminut Josh Claassen vaihtaa jälleen pelikirjan kypärään ja liittyy ensi kaudeksi pelaavaan kokoonpanoon. Muun muassa Beyer High Schoolissa pelannut Josh kertoo siirtymisen motiiviksi oppia Air Raid -tyyppisen spreadhyökkäyksen “sisältäpäin”. Josh on listattu laitahyökkääjäksi, mutta voi tarpeen tullen myös kantaa palloa tai tuurata puolustuksessa.

Laitahyökkääjä Toni Asikainen piti välivuoden jenkkipallosta ja käväisi syksyllä pyörähtämässä muissa kuvioissa, mutta Wolverinesin onneksi Ahmalan kutsu oli houkuttelevampi ja mies tekee paluun sinikeltaiseen paitaan.

Uusia tulokkaita on saatu mukavasti varsinkin linjoihin. OT Timo Mattila on ollut eräs joukkueen ahkerimmista treenaajista ja kehittynyt talven aikana niin paljon, että kutsu ykkösdivarikentälle on todennäköistä jo tulevana kesänä. Anton Tiitinen ja Aku Riksu ovat molemmat vahvan urheilutaustan omaavia tulokkaita puolustuksen linjaan ja potentiaalia löytyy huikeasti.

Pitkään Wolverinesin heittohyökkäyksen tärkeänä osana ahkeroinut laitahyökkääjä Teemu Rantanen tarttui Ostrava Steelersin tarjoukseen ja matkustaa Tsekkeihin jo lähiviikkoina. Helsinki Wolverines onnittelee Teemua upeasta mahdollisuudesta ja toivottaa onnea kauteen! Rantanen on luvannut heinäkuussa päättyvän Tsekin pääsarjan jälkeen tulla auttamaan Wolverinesia kauden loppurutistuksessa.

Miesten IV-divarin harrastejoukkue on myös saanut sekä jäähdytteleviä että uudelleenkäynnisteleviä veteraaneja riveihinsä. Wolverines-kasvatti, myös Malmi Blazea edustanut Janne Petjoi on niin sanotusti palannut kotiin ja Wolverinesin edustusjoukkueessa vahvasti pelanneet tukimiehet Teemu Hirvonen ja Anssi Rämänen valitsivat alunperin suunnitellun varhaisen eläköitymisen sijaan turnausmuotoisen sarjan ja höntsäjoukkueen.

Linjavalmentajaksi kaavailtu Joonas Hämäläinen joutuu näillänäkymin jättämään tulevan kauden väliin työkiireiden takia.

Miesten joukkueisiin mahtuu edelleen pelimiehiä ja minuutteja kentällä on taatusti tarjolla niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin konnille. Ota toki yhteyttä!

Sähköpösti: info(at)helsinkiwolverines.com

-TT