Perinteikäs jenkkifutisseura East City Giants teki paluun ykkösdivariin muutaman sarjatasoa alempana pelatun kauden jälkeen ja aloittikin kautensa väkevästi ottamalla heti kärkeen kaksi kotivoittoa; avausottelussa kaatui Jyväskylän Jaguaarit todella tiukan matsin jälkeen 35 – 34 ja seuraavana viikonloppuna Kouvola Indians hieman selvemmin 32 – 20. Menneenä viikonloppuna Kuopiossa Itäjätit joutuivat taipumaan Steelersin karattua tasaisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen 51 – 26 -voittoon.

Alkukauden perusteella ECG:n hyökkäys nojaa hyvinkin vahvasti päävalmentaja-pelinrakentaja Jabari Harrisin taitoihin ja huikeaan atleettisuuteen. Wolverinesin puolustus sai viime sunnuntaina harjoitella liukkaan pelinrakentajan rajoittamista Jaguaarien Jerrell Jonesin kanssa, mutta tulevassa ottelussa on todennäköisesti huomattavasti enemmän haastetta ahmojen heittopuolustukselle. Jättiläisten laitahyökkääjistä tehokkaimpia ovat olleet Huskiesista siirtynyt Ottopekka Leskinen ja pelinrakentajan paikalta laituriksi siirtynyt Niko Bredbacka. Vaarallisin juoksija on ehkäpä odotetustikin ollut itse pelinrakentaja Harris, mutta väkevästi polkeva kekushyökkääjä Sam Ryan on hänen lisäkseen syytä pitää merkattuna läpi ottelun.

Puolustuksessa ECG:n johtajana niin kentällä, kuin valmennuspuolellakin häärii monipuolinen pelimies Xavier André, joka takapuolustajan ja tukimiehen lisäksi koordinoi itäjättien jarruyksikköä. Hieman harvinaisempaa 3-3 puolustusfronttia käyttävä ECG luottaa agressiiviseen ja vaihtelevaan blitzaamiseen, jolla vastustajan hyökkäyslinjaa yritetään hämmentää ja horjuttaa. ”Xavin” lisäksi mielenkiintosia Giants -puolustajia ovat tanskasta kotoisin oleva taklauskone Patric Tambour, sekä viimeksi TAFT:ia edustanut monipuolinen maajoukkuetukimies Joonas Luokkakallio. Puolustuksen linjan keskeltä on hyvä lisäksi huomioida raamikkaan jättiläisen, Lauri Ahon pelisuoritukset.

Wolverinesin puolustus on ollut varsin tehokasta avauskierroksen viimeistä edeltävissä koitoksissa, sillä vastustajat ovat päässeet puhkomaan ahmapuolustuksen vain keskimäärin kaksi kertaa ottelua kohden hyökkäyksen viimeistellessä maaleja jopa kahdeksan teedeen ottelukeskiarvolla. Petri Pallari on jatkanut säännöllistä pelinrakentajien ahdistelua puolustuksen linjasta kuitaten Jyväskylässä jälleen kaksi säkitystä ja tukimiehen paikalla pelaava Antonio Harris on kunnostautunut erityisesti pallonkantajien kolaamisessa. Erinomaisesti Jyppilässä onnistui myös kulmapuolustaja Veikko Kallio syötönkatkon, sekä kahdeksan taklauksen myötä. Helpoimmin jaardit Wolverinesin puolustusta vastaan ovat löytyneet ilmateitse, joten ennakkoon voisi epäillä vahvakätisen Jabari Harrisin lähtevän suunnittelemaan ahmankaatoa ennemmin heittäen, kuin juosten.

Hyökkäyksessä viime viikon onnistujien nimet eivät juuri yllätä; André Dahlman johti ahmarynnäkköä maata pitkin Iiro Lahtisen avustuksella ja ilmasirkustirehtööri Janne Lehtisen toimittamia pommeja koppailivat ahkerimmin laitahyökkääjät Haapasaari, Siiskonen ja Pervis. Lehtisen heittoja päätyi maalialueelle peräti seitsemän kappaletta ja jaardejakin peräti 327. Ahmahyökkäyksen piteleminen on toistaiseksi ollut puolustusosastoille todella haastavaa, sillä jos puolustajat keskittyvät peittämään laitahyökkääjiä on hyvin suoriutunut linja aurannut kaistoja keskushyökkääjille, ja jos taas etulinjaa on paineistettu, ovat laitahyökkääjät puhkoneet peittokuvioita. Mielenkiintoista nähdä onko ainakin kotimaan jefukentillä hieman harvemmin tavattu 3-3-5 puolustusmuodostelma omiaan sotkemaan kotijoukkueen rytmiä?

Toivotamme kaikki tervetulleeksi paikalle kannustamaan Helsinki Wolverines Stadin Derbyn voittoon! Grillikiskasta löytyy Wotkinsin herkullisia makkaroita ja muuta maistuvaa, joita ostamalla tuet Helsinki Wolverinesin junioritoimintaa. Helsinki Wolverines Cheerleaders ovat luonnollisesti paikalla pitämässä fiilistä yllä ja johtamassa kannustusta. Säätiedotus lupaa poutapilvistä ja ainakin vielä näillänäkymin sateetonta keliä. Tulkaa nauttimaan perjantai-illasta ja jenkkifutiksesta!
Brahen kentällä perjantaina 7.7. Kickoff kello 1830.

LINKKI Facebookin ottelutapahtumaan.

 

-TT