Helsinki Wolverines Ladiesin kausi 2017 on lähenemässä loppuaan. Eilen 2. divisioonassa Bluen kausi päättyi valitettavasti runkosarjaan, mutta Vaahteraliigassa Goldilla on jäljellä kaksi runkosarjaottelua ja pudotuspelit. Kausi on sisältänyt koko joukkueen osalta upeita onnistumisia, harmittavia tappioita, mahtavaa tsemppiä ja huikean määrän kehitystä. Wolverines Ladies kapteeneista Anna-Kaisa Saarenpää ja Janika Nikander ovat kirjoittaneet omia mietteitään nykyisestä tilanteesta;

Anna-Kaisa Saarenpää


”Ahmattarilla on ollut tähän mennessä mieletön kausi 2017, ja katseet ja tavoitteet ovat vain ja ainoastaan ylöspäin! Ennen kauden alkua osa vastustajista ei ehkä arvannut mitä odottaa, ahmattarien astellessa pelikentille myös Vaahteraliigassa, mutta meillä itsellä oli tekemiseemme luja usko ja jatkuva näyttämisen halu, mikä on kantanut hedelmää niin 2.divarissa kuin vaahteraliigassakin. Nyt playoffsien kynnyksellä on aika kiristää ruuvia jälleen ja näyttää mihin kaikkeen pystymme vielä venymään.

2.divari päättyi osaltamme juuri, ja vaikka tällä kaudella emme monia voittoja siellä napsineet, ovat kaikki pelaajat saaneet korvaamatonta pelikokemusta ja ennenkaikkea peliminuutteja pelivuosiin katsomatta. 2.divarissa nähtiin monia mielettömiä kehityskaaria ja monet pelaajat ovat varmasti tulevaa ”vaahterakamaa” seuraavina kausina. Ahmoilla on siis mistä ammentaa! Be aware! 😉
Kaksi sarjatasoa on tuonut haasteita, mutta kokonaisuutena ennen kaikkea positiivisia mahdollisuuksia ihan jokaiselle wolvolle päästä kehittämään itseään ja taitojaan omien resurssien puitteissa. Parasta on, että meitä on aina niin paljon treeneissä <3 Vihdoin myös muutama wolvo-legenda on päässyt ansaitusti Vaahteraliigassa höykyttämään vastustajaa ja uusia tulevia tähtipelaajia nousee kuin sieniä sateella. Lisäksi wolvonuttuihin ihastuneet jefumummot ovat (ja tulevat olemaan vielä kymmeniä kausia) korvaamaton tuki, turva, perusta ja edellytys koko joukkueen kehitykselle ja menestykselle, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin! Ahmattarien edustus myös maajoukkueessa oli tällä kaudella ihailtava ja asenteistamme sekä osaavien ja periksiantamattomien wolvo-valmentajiemme ansiosta aiomme jatkossa myös pysyä suurilukuisesti leijonapaitajahdissa. Näillä mielin kohti tulevia kamppailuita. Ja auta armias vastustajaa, kun kaikki palaset uudesta ja vanhasta loksahtavat paikalleen kentällä! Aamen ja plottis!"

T:Aki iki rookie (lausutaan Ruki) #77

Kuva: Tapani Moisala

Janika Nikander

”Paljon on tullut nähtyä ja opittua tässä kolmen vuoden aikana. Kun kirjaimellisesti tyhjästä lähdettiin tätä joukkuetta rakentamaan, ei ikipäivänä olisi uskonut mihin muutamassa vuodessa päästäisiin. Se työ mitä kaikki pelaajat, valmentajat ja taustahenkilöt ovat tehneet yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, alkaa viimein tuottaa hedelmää.

Viime syksynä oli taas aika ottaa yksi uusi askel kohti tuntematonta, kun tavoitteeksi asetettiin yksi joukkue ja kaksi sarjatasoa, ja tarkoituksena tarjota kaikille pelaajille peliaikaa riippumatta siitä onko tavoitteena Suomen mestaruus vai uuden lajin perusteiden oppiminen. Mikään ’’projekti’’ kuten ei tämäkään ole aina niin helppoa. Vastoinkäymisiä ja vaikeuksia on matkan varrella ollut, mutta sinnikkäällä työllä saimme tavoitteemme täytettyä.

Olen itse saanut oppia kuluneen vuoden aikana lajista ja pelaamisesta enemmän kuin koskaan ennen – kiitos rautaisten jefumummojen, joista kukaan ei päästä ketään meistä helpolla treeneissä ja kiitos huikean valmennusporukan, joka alusta asti on pitänyt treenit ja toiminnan tarkasti organisoituna. Niin kliseistä kuin se onkin, niin suurin kiitos menee kuitenkin koko joukkueelle, sillä se lauman suuruus millä me ollaan treenejä ja toimintaa vedetty läpi koko tämän kauden on ollut päätä huimaavaa. Me ollaan saatu laumaan paljon uusia pelaajia ja on ollut ihan huikeeta seurata millaista kehitystä heissä jokaisessa on tapahtunut jo näin pienen ajan sisällä.

Vaikka Bluen kausi 2. divarissa päättyi eilen, ei joukkueen kausi ole vielä ohi. Kautta on vielä rutkasti jäljellä ja hauskanpito treeneissä ja kentällä jatkuu edelleen. Se potentiaali mikä tässä porukassa on, jaksaa yllättää joka kerta kentällä ja vielä on loppurutistuksen aika, kun Vaahteraliigassa lähestytään pudotuspelejä. Nyt testataan sitä todellista luonnetta, mitä jokaisesta meistä löytyy ja tiedän, että tämä ahmalauma on valmis laittamaan kaiken peliin, jotta se kirkkain saavutetaan. Niin kuin eräs meidän pelaaja aina hokee ”voitto ei ole kaikki kaikessa, vaan se että yrittää voittaa epätoivoisissakin tilanteissa sinne viimeseen vihellykseen asti” – ja sitä ainakin itse aion tavoitella kauden viimeisissä otteluissa. Yhtään vähempään ei tyydytä ja yhtään vähempää ei tavoitella kuin sitä kirkkainta.”

– #22 Janika Nikander

Kuva: Tapani Moisala