Wolverines Roosters U15 2018

Helsingissä Ulko-Velolla upeassa säässä pelatussa kolmannen kierroksen ottelussa taisteltiin tosissaan U15 SM-sarjan kolmannesta jatkopaikasta.

Peli käynnistyi molempien puolustusten vahvalla hallinnalla. Wolverines pääsi jo kertaalleen Roostersin 11 jaardin linjalle, muttei onnistunut pääsemään maalialueelle. Roostersin lähdettyä liikkeelle syvältä omalta alueelta iskivät Wolverinesin #88 Henkka Iso-Ahola ja #36 Viimo Luukkainen tiukasti Roosters-pelinrakentajaan omalla maalialueella. Oman maalin myötä 0-2 Wolverinesille. Seuraavalla Wolverinesin hyökkäysvuorolla Ahmojen pelinrakentaja #12 Lukas Sundblad juoksi muutaman kerran itse päästen lopulta myös maalialueelle. Lisäpisteiden epäonnistuttua tilanne Ahmoille 0-8.

Toisella neljännekselle Roosters juoksi vahvoilla toss-peleillä laidoista. Kavennus tapahtui kuitenkin lyhyellä heitolla ja kun Roostersin pallonkantajaa #21 ei saatu millään taklattua, eteni hän pitkälle maalialueelle asti. Lisäpisteiden epäonnistuttua tilanne 6-8 Wolverinesille.

Toisen jakson lopussa nähtiin komea #20 Julius Järvisen syötönkatko Roostersin yrittäessä pitkää heittopeliä. Julius palautti pallon aina Roostersin 20 jaardin linjalle, josta sitä tosin tuotiin palautuksessa tapahtuneesta selkään taklaamisen johdosta 30 jaardia taaksepäin. Wolverines pääsi vielä maalialueen tuntumaan, mutta maalialueen etureunaan suuntautunut syöttö päätyi lopulta Roosters-käsiin. Tilanteessa loukkaantui myös Wolverinesin aloittanut pelinrakentaja, joka ei enää palannut otteluun.

Kolmannen neljänneksen ensimmäiset pisteet teki Roosters, jonka liukas pelinrakentaja #40 Markus juoksi laidasta läpi. Lisäpisteet jäivät jälleen saamatta ja tilanne 12-8 Roostersille. Tämän jälkeen Ahmojen pelinrakentajaksi siirtynyt #36 Viimo eteni hyvin itse juoksuilla ja uurasti vahvasti myös puolustuksessa.

Tulosta saatiin viimeisellä neljänneksellä kun #36 Viimo juoksi itse laidasta läpi ja puski väkisin pallon maalialueelle. #4 Rame Borgin juoksulisäpisteillä tilanne Wolverinesille 12-16. Momentumin käännyttyä Ahmoille, otti #36 Viimo itse pallon Roostersin rähmäyksestä. Tällä kertaa keskushyökkääjä #4 Rame juoksi laidasta läpi ja tilanne 12-22 Ahmoille, kun viimeistä neljännestä oli jäljellä puolet.

Heti seuraavan hyökkäysvuoron aluksi Roosters juoksi läpi väsyneeltä Ahma-puolustukselta ja kun lisäpisteheittokin onnistui oli tilanne 20-22 Wolverinesille. Tämän jälkeen Wolverines eteni hyvin juoksupeleillä, mutta joutui lopulta luopumaan pallosta yritysten loputtua melko syvällä Roosters-alueella.

Roostersin hyväksi todettu QB-juoksu laidasta oli tappavan tehokas, kun Roostersin #40 Markus juoksi laidasta 60 jaardia läpi aina Wolverinesin 5 jaarin linjalle. Saman pelin toisto vei Roostersin johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä enää 2 minuuttia. Tästä Wolverines ei enää toipunut yleisön mahtavasta kannustuksesta ja pelaajien hyvästä yrityksestä huolimatta pisteet Roostersille loppuluvuin 26-22.

Ottelun MVP Roosters #40 Markus ja Wolverines-tsemppari monitoimimies #36 Viimo. Helsinki Wolverines U15 pelaa alkusarjan viimeisen ottelun 10.6. klo 13 Tikkurilassa ECG-Taft – yhdistelmäjoukkuetta vastaan.

Teksti ja kuvat Jan Sundblad