Wolverinesin junioreiden linjamiesharjoitteluun saatiin oiva apuväline, kun työntökelkan suunnittelija ja tekijä Mika Karhu yllätti ahmat lahjoittamalla harjoittelukelkan tai amerikkalaisittan ”sledin” junioreille. Karhu kertoo vaatimattomasti ”Yritykseni on muuttamassa ja tarvitsimme tilaa. Sanotaan vaikka, että tämä on lajirakkautta yli seurarajojen. Toiveenani on, että saamme lajin pariin lisää liikkuvia, ketteriä ja voimakkaita linjamiehiä”, jatkaa itsekin aikoinaan linjamiehenä pelannut ja Vantaa TAFT:ssa valmentava Karhu.

PID_2882

 

Karhun suunnittelemaa kelkkaa on kyselty Yhdysvalloista saakka. Kelkka sopii Suomen oloihin hyvin, sen voi taittaa ja kuljettaa vaikkapa farmariauton perätilassa, eikä se vie varastossakaan paljoa tilaa. Kelkkaa voi käyttää lisäosien kanssa, harjoitteista saadaan näin monipuolisia.

Wolverinesin valmentajat kehuvat kelkan olevan erittäin hyvä harjoitusväline linjassa pelaaville pelaajille. ”Kelkan kanssa harjoittelu auttaa linjapelaajia oikean asennon löytämisessä, harjoitteet kehittävät räjähtävää voimaa ja parantavat samalla liikkuvuutta” kertoo U19-joukkueessakin valmentajana toimiva Robert Johnson.

PID_2878

 

Kuvissa kelkka käytössä ilman vipua. Kelkkaa työntäessä asento on tarpeeksi alhaalla ja kitka anta lisää vastusta.

Wolverines kiittää Mika Karhua lahjoituksesta, jonka arvo seuralle on merkittävä.

 

Wolverinesin junioreiden ”off-season” -harjoitukset ovat käynnissä. Vielä ehtii hyvin kesän peleihin mukaan, joten jos pelaaminen Wolverinesissa kiinnostaa, ohessa linkki eri ikäluokkien yhteyshenkilöihin. Lajin voi aloittaa myös myöhäisemmällä iällä, myös aikuisena.
http://helsinkiwolverines.com/yhteystiedot/

 

 

 

kuvat ja teksti: Riitta Rinta-Tassi