Viikonloppuna päättynyt runkosarja sujui lähestulkoon suunnitelmien mukaisesti Wolverinesin ”vierailtua” voitokkaasti ECG:n kotikentällä Helsingin Velodromilla. Ahmalauman suorittaminen oli rutiininomaisen varmaa ja kuumankosteassa säässä pelatun ottelun päätteeksi taululle jäivät lukemat 20 – 66. Kun samaan aikaan Kuopio Steelers otti kotonaan rutiinivoiton Kouvola Indiansista, päätyivät ykkösdivaria läpi kauden hallinneet Wolverines ja Steelers tasapisteisiin. Molemmat joukkeet hävisivät runkosarjassa ainoastaan vieraissa toisilleen, joten uusien sääntöjen mukaan divarin piikkipaikka arvottiin kolikonheitolla .

 

Arvonta suoritettiin maanantaina 14.8 televisioidun Vaahteraliigaottelun Porvoon Butchers Hämeenlinna Huskies puoliajalla suorassa lähetyksessä. Onni suosi tällä kertaa savolaisjoukkuetta, joten lopullisessa sarjataulukossa Wolverines päätyi sijalle kaksi ja saa semifinaaleissa vastaansa, toisena viikonloppuna peräkkäin, East City Giantsin.

Vaikka runkosarjan päätösottelussa Wolverines oli selkeästi vahvempi, on pudotuspelisarja täysin oma lukunsa, eikä vanhoilla meriiteillä ole painoarvoa. Lisäksi on huomionarvoista, että ECG sai kavennettua piste-eroa verrattuna joukkueiden kauden ensimmäiseen kohtaamiseen, joka päättyi 65 – 14, eikä itäjättien pelinrakentaja Jabari Harrisia ei voi koskaan jättää huomioimatta otteluun valmistauduttaessa.

 

Lauantaina Brahen kentällä on tiedossa tuplakattaus pleijarijenkkipalloa, sillä myös kakkosdivarissa pelaava miesten kehitystiimi Wolverines Blue taistelee jatkosarjassa. Varsinaisia menestystavoitteita kehitysjoukkueelle ei oltu asetettu, mutta sarjojen aikataulujen takia Bluen alkukauden pelejä käytettiin tietoisesti edustusjoukkueen sisäänajamiseen, jonka ansiosta tilille napsahti muutama ”ylimääräinen” voitto. Bluen isännöi varhain lauantaiaamupäivällä erittäin vahvasti pelannutta Hanko Sun Cityä ja vaikka vahvin pelaajisto on luonnollisesti kiinnitetty tässä vaiheessa kautta edustusjoukkueeseen, aikovat Bluen pelaajat tarjota Hankolaisille vastusta viimeiseen asti.

 

Bragulla on lauantaina siis tarjolla kaksi miesten pleijarimatsia, joten kantakaupungin sydämeen on suositeltavaa suunnata jo ennen puoltapäivää, sillä samalla kymmenen euron lipulla saa seurata molemmat koitokset. Jenkkifutistäyteisen päivän päättää vielä kello 18 alkava Wolverinesin U17 juniorien SM-sarjaottelu Porvoon Butchersia vastaan, jonne on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Linkit Facebookin ottelutapahtumiin:
Miesten ottelut
U17 ottelu

Kuvat Wolverinesin ja ECG:n ensimmäisestä kohtaamisesta: FSC Media / Riku Flink

-TT