U17-sarjan toinen välieräpeli pelattiin sunnuntaina 3.9. Brahen kentällä Kalliossa, jossa panoksena oli paikka SM-finaaliin. Runkosarjan aiemmassa ottelussa Wolverines voitti Butchersin tiukasti kahdella pisteellä, joten peliin lähdettiin tasaisin odotuksin.

Kotijoukkueen kannalta pelin alku oli kuin toisinto edellisestä kohtaamisesta, kun Butchersin keskushyökkääjä #8 Uche Nwosu juoksi pallon kanssa laidoista läpi. Kun Wolverines-puolustus keskittyi juoksujen pysäyttämiseen, hämäsi Butchers juoksua ja heitti pallon laitahyökkääjälle, joka juoksi 56 jaardia maaliin. Edellistä kohtaamista kunnioittaen Wolverines blokkasi Porvoon lisäpisteyrityksen, joten tilanne 0-6 Porvoolle. Wolverines eteni kelvollisesti juoksupeleillä, mutta pysähtyi virheiden saattelemana Butchersin 30 jaardin linjalle. Butchersin omalla hyökkäysvuorolla nähtiin jälleen Nwosun voimakasta juoksua ja kun Wolverines sai juoksun jotenkin kuriin, rankaisi Butchers jälleen pitkällä heitolle, josta laitahyökkääjä juoksi pallon 60 jaardia maaliin. Epäonnistuneen lisäpistesuorituksen jälkeen tilanne Porvoolle 0-12. Toisella neljänneksellä nähtiin vielä Nwosun lyhyt juoksupeli maalialueelle ja kun Wolverines jumittui Porvoon 20 jaardin linjalle, puoliajalle mentiin Porvoon johtaessa 0-18.

Kolmannella neljänneksellä Porvoon peruspeli ”Toss left/right” puhkaisi laidasta läpi ja Nwosu juoksi toistamiseen pallon maaliin. 0-24 Porvoolle. Ottelun viimeisellä neljänneksellä Wolverines pääsi viimein Porvoon maalialueelle, kun Wolverines keskushyökkääjä #33 Sebastian Lugora juoksi karkuun Butchers-puolustukselta. Ottelun lopussa Butchers pelinrakentaja #15 Mikael Järvinen hämäsi juoksua Nwosulle, mutta juoksikin itse pallon maaliin. Ottelusarjalle epätyypillisesti Butchers onnistui myös lisäpistepotkussa, joten pelin loppulukemat Porvoolle 6-31.

Tilastojen valossa Buchersin voitto oli varsin ansaittu. Butchers-hyökkäys eteni yhteensä ottelussa 417 jaardia, joista Nwosu juoksi itse 28 yrityksellä 179 jaardia. Samaan aikaan Wolverines-hyökkäys eteni koko ottelussa vain 135 jaardia.

Tappiosta huolimatta Wolverines U17-joukkue sai hienosti SM-pronssia, kun alkusarjassa neljänneksi jäänyt Roosters hävisi oman välieräpelinsä Seinäjoki Crocodilesille. Wolverines kiittää kannattajia kaudesta ja palaa entistä vahvempana ensi kaudella.

 

-Jan Sundblad