ECG Taftin yhdistelmäjoukkueen Panthersin voitettua lauantaina Helsinki Roosters U15 SM-sarjassa, nähtiin loput pääkaupunkiseudun joukkueet aurinkoisella Brahenkentällä, kun kotijoukkue Helsinki Wolverines kohtasi veljesryhmänsä Espoo Wolverinesin.

Espoo Wolverinesin hyökkäyksen kolmen keskushyökkääjän ja kahden sisemmän laitahyökkääjän rykelmämuodostelma aiheutti pelin alussa Helsinki Wolverinesille ongelmia, kun pallon heittäjä ja pallonkantajat vaihtuivat lennosta.

Neljän minuutin kohdalla Espoo Wolverines siirtyi johtoon juoksupelillä ja lisää nähtiin pian, kun Espoo toimitti toistamiseen omalla hyökkäysvuorollaan pallon maalialueelle. Espoon toisen jakson kolmannen td:n jälkeen peli tasaantui, kun Helsinki Wolverines viimein keksi miten Espoon hyökkäystä vastaan puolustetaan.

Kun puolustus piristyi, pirstyi hyökkäyskin. Heitot löysivät kohteensa ja juoksu kulki tasaisesti. Heittopeli Lukas ”Skywalker” Sundblad – Aapo Leppänen nosti Helsingin tulostaululle. Hyvästä hallinnasta huolimatta Helsinki ei saanut enempää pisteitä toisella jaksolla.

Kolmannelle jaksolle tuli takaisin piristynyt Espoo ja kahdella td:llä peli oli nopeasti ohi. Espoo viimeisteli viimeisellä neljänneksellä ottelun loppuluvuiksi 6-48. Ottelun lopussa nähtiin vielä pelin ainos syötönkatko, kun Helsinki Wolverinesin Julius Järvinen palautti omalta maalialueelta palloa reilut 50 jaardia. Ottelun MVP Espoon RB/QB/DB Henri Suikki.

(0-16, 6-8, 0-16, 0-8)

Katso FSC-median upeat kuvat ottelusta

-Jan Sundblad