4-divisioona eli äijälliga pyörähtää käyntiin äitienpäivänä 13.5 Klo 12.30 Brahen kentälle. Avausturnauksessa toisistaan mittaa ottaa isäntäjoukkue Helsinki Wolverines Pink, Malmi Blaze sekä Jyväskylä Pirates. Wolverines on harjoitellut koko talvikauden kovaa ja systemaattisesti. Joukkue on kasvanut uusien tulokkaiden sekä vanhempien pelimiesten myötä yli 30 pelaajan porukaksi. Tämä on mahdollistanut laadukkaan harjoittelun erillään edustusjoukkueesta ja keskittymisen sarjaa pelattavan 7 vs 7 systeemin hiomiseen.

Joukkue on harjoitellut laadukkaasti ja suunnitelmallisesti. Pelinomaista harjoittelua on saatu toistettu jo pidempään. Mielestäni joukkue on paljon valmiimpi tämän kauden alussa verrattuna viime kauteen. Porukassa on mahtava sekoitus rookieita sekä jo pitkän uran lajin parissa tehneitä. Pelisysteemimme pallon molemmin puolin on luotu uusiksi ja tämä on saatu ajettua hyvin sisään. Innolla odotan että päästään pelitilanteessa näkemään missä mennään sanoo päävalmentaja Jarno Elo.

Hyökkäys on viimekauteen nähden tasapainoisempi ja monipuolisempi. Uusi pelisysteemi mahdollistaa aiempaa helpomin reagoimisen vastustajan puolustuksen tekemisiin. Hyökkäyksen rosteri on pääasiassa pysynyt samana viimekaudesta ja uuden sisäänajamista on helpottanut se että kaikki ovat tottuneet pelaamaan yhdessä. Rookiena mukaan tullut Kimmo Suoniemi on pelaaja jota kannattaa seurata laitahyökkääjän tontilla.

Puolustuksen leaderin ja pelisysteemin luojan Teemu Hirvosen näkemys puolustuksen tämänhetkisestä tilasta ja mietteitä tulevasta:

Wolverines Pinkin puolustus on treenanut sarjatasoon nähden läpi talven maukkaan kokoisella rosterilla. Treeneissä on päästy pelipaikkakohtaisten harjoitteiden lisäksi pelaamaan hyökkäys vs puolustus. Tänän vuonna debyyttikauteen suurinpana erona puolutuksen osalta on pelikirja. Ensimmäinen kesä pyöräytettiin lävitse käytännnössä ilman pelikirjaa ja nyt on saatu ajettua sisään perusrunko, jota voidaan varioida pitkin kesää. juokkueessa on paljon uusia tulokkaita vanhojenpartojen lisäksi (Rambo & Hiski) ja kovaa taklaavina tukimiehinä nähdään hyvin pelit sisäistäneet Rookiet Miska Varis ja Janne järvinen. Nimet korvan taakse! Linjalla on nyt suunnitelma kunnossa ja odotukset korkealla takakentästä puhumattakaan. Takakenttä on saanut pelikirjan kautta myös uutta näkemystä pelin osalta ja luvassa on isoja pelejä. Olen hyvin luottavainen että viedään äijäliigan syötönkatkojen kuninkuus!

 

4-Divisioonassa pelaa tällä kaudella Wolverines Pink, Malmi Blaze, Jyväskylä Pirates, Seinäjoki Gators, Lahti Panthers sekä Oulu Nothernlights.