Wolverines Blue eteni jatkoon 22-8 (14-0) voitolla Mikkeli Bounchersista sunnuntaina Helsingissä pelatussa II-divisioonan puolivälieräpelissä.

 

Kotijoukkue Wolverines aloitti ottelun vauhdikkaasti ja siirtyi nopeasti 14-0 johtoon #6 Elmeri Laalon ja #34 Matias Tuomisen syötön vastaanotoilla.

Bouchers sai tämän jälkeen myös pelistä kiinni ja eteni etenkin #20 Ilkka Jämsän juoksuilla. Joukkueen pitkä hyökkäysdraivi päättyi kuitenkin red zonella Wolverines 05-syntyneen #46 Kaapo Viuhan syötönkatkoon.

Puoliaikaan mennessä kotijoukkueen hyökkäys oli edennyt 30 jaardia juosten ja 122 heittäen. Bounchersin vastaavat lukemat olivat juoksupainotteisesti 64 jaardia ja 48 heittäen.

 

Ottelun kolmas neljännes eteni kotijoukkueen hallinnassa ja #3 Rasmus Laalon heitolla Matias Tuominen viimeisteli maalialueelta ottelun toisen maalinsa. Kahden maalin lisäksi Matias Tuominen oli jälleen mies paikallaan aloituspotkujen ja lentopotkujen palautuksissa.

Bouchersin ainoasta maalista vastasi ottelun viimeisellä neljänneksellä #85 Teemu Puukka QB #86 Henri Heiskasen syötöstä. Ottelussa Bouchers pyrki etenemään selvästi enemmän juosten, varsinkin Jämsän vahvoilla juoksuilla keskeltä. Jämsä etenikin ottelussa 25 kannolla 96 jaardia ollen ottelun jaardikuningas.

 

Wolverines-puolustuksesta puolivälieräpeli oli jälleen tasapainoinen esitys. Kaapo Viuhan lisäksi voidaan nostaa esiin #38 Santtu Jääskeläinen ja #46 Jasper Lindqvist, jotka pitivät etenkin Bouchersin QB:n Henri Heiskasen omat juoksut ja heittoon tarvittavan ajan minimissä.

Wolverinesin hyökkäys eteni lopulta 264 jaardia, joista 183 heittäen. Mainittavaa on myös että Laalon syötöillä oli kahdeksan eri vastaanottajaa. Bounchers-hyökkäys eteni ottelussa yhteensä 168 jaardia, joista valtaosa, 98 juosten.

 

Ottelun tilastoerikoisuus oli Mikkeli Bounchersin kaikki viisi rangaistusta, jotka johtuivat joka kerta puolustuksen väärästä aloituksesta.

 

Taistelu paikasta Rautamaljaan jatkuu Oulussa sunnuntaina 14.8. klo 12:30 kun välieräpelissä Wolverines Blueta vastaan asettuu Northern Lights, joka pudotti viikonloppuna ECG:n jatkosta. Kun Pirkkala Spartans voitti Kuusankoski Cowboysin, oli Wolverines lopulta ainoa oman lohkonsa joukkue, joka eteni välierään.

 

Teksti ja kuvat: Jan Sundblad