Sarjakärki Panters (ECG&Taft-yhdistelmäjoukkue) piti pintansa U15 SM-sarjan viimeisellä kierroksella Helsinki Wolverinesia vastaan Tikkurilan kuumuudessa.

Wolverinesin vielä käynnistellessä koneitaan, kotijoukkue Panters karkasi nopeasti kahdella juoksupelillä laidoista (#26 RB ja #3 QB) 16-0 johtoon.

Wolverines pääsi peliin mukaan 40 jaardin heittopelillä, kun #24 WR Aapo Leppänen nappasi #12 QB Lukas Sundbladin heiton ja eteni maalialueen tuntumaan. Maalialueen häämöttäessä edessä #12 QB Lukas juoksi itse pisteet taululle ja kavensi tilanteen 16-6.

Pelille ominaiseen tapaan Pantersin #5 RB/QB juoksi laidasta läpi. Kun lisäpisteetkin jälleen onnistuivat, mentiin puoliajalle kotijoukkueen johdossa lukemin 24-6.

Puoliajan jälkeen Pantersin pallonkantaja juoksi entiseen tapaan laitaa kohti, mutta leikkasikin sitten voimakkaasti keskelle puhkoen puolustuksen Wolverinesin tukkiessa tien sivurajalta 32-6.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla Wolverines näytti, ettei peli ole vielä ohi, kun #12 QB Lukas juoksi itse 50 jaardia. Ottelun ainoa heitetty maalisuoritus nähtiin pian tämän jälkeen, kun 10 jaardin heittokuvio maalialueen keskelle vapautti #27 WR Iiro Tuomen. Lisäpisteiden onnistuttua 32-14 kotijoukkueelle.

Pantersin viides juoksu-TD oli edellisen toisinto, mutta nyt vastakkaiselta laidalta 40-14. Virheiden saattelema viimeinen neljännes ja ottelu päättyi Wolverinesin maalisuoritukseen, kun #12 QB Lukas juoksi itse toistamiseen ottelussa maalialueelle 40-20.

Panters keskittyi ottelussa juoksupeleihin, kun Wolverines pelasi vahvasti heittopelejä. Wolverinesin peli kulki paikoin mallikkaasti ja välillä taas takkusi pahasti. Wolverinesin puolustuksen linja pystyi sulkemaan hyvin keskeltä tulevat Pantersin juoksupelit ja laittamaan painetta Pantersin pelinrakentajaan, joten Pantersin heittosuoritukset jäivät ottelussa vähiin.

Pari tuntia ottelun jälkeen pelattiin U15-runkosarjan viimeinen peli, jossa Espoo Wolverines voitti Seinäjoki Crocodilesin. Tämän päivän voitolla Panters eteni suoraan finaaliin. Espoo Wolverinesin välierävastustaja ensi sunnuntaille arvotaan tasapisteisiin päätyneiden Helsinki Wolverinesin, Helsinki Roostersin ja Seinäjoki Crocodilesin kesken.

Teksti ja kuva
Jan Sundblad